Social

Moment odobeştean la Târgul de Carte

Andrei Milcoveanu
27 mai 2016 2460 vizualizări
Târgul de Carte organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea a făcut un popas ieri în Oraşul viilor domneşti, ocazie pentru odobeşteni să mai marcheze o etapă din manifestările dedicate celor 390 de ani de la prima atestare documentară.

În cadrul etapei odobeştene a fost lansată a treia ediţie a volumelor scriitorului Constantin Apostol dedicate vieţii podgorenilor din târgul de sub Măgură, în ajunul şi în timpul Primului Război Mondial: ”Amarul sânge al strugurilor” (Focşani, 2016) şi ”Război cu zurgălăi” (Focşani, 2016). De asemenea, a fost prezentată o nouă serie de cărţi poştale cu imagini reprezentând Centrul Civic înaintea demolărilor din timpul regimului comunist şi clădirea Primăriei în primiii ani ai secolului trecut. Evenimentul de la Odobeşti a cuprins şi introducerea oficială în circuitul public a Fondului de carte religioasă ”Episcop Mitrofan”, constituit prin achiziţii de către Primăria Odobeşti şi prin donaţii din partea slujitorilor Bisericii din Odobeşti şi localităţile vecine, precum şi din partea Arhiepiscopiei şi a Cancelariei Sfântului Sinod. La manifestare au participat Daniel Nicolaş - primarul localităţii, viceprimarul Florin Vetrescu, prof. Teodora Fîntînaru – directoarea Bibliotecii Judeţene Vrancea, protoiereul Oscar Frunză de la Protoieria Focşani 2 şi un sobor de preoţi, elevi şi profesori ai Liceului Tehnologic şi ai Liceului Teoretic ”Duiliu Zamfirescu” în frunte cu directorii celor două instituţii - prof. Narciza Marin şi Neculai Florea, Veronica Batog – directoarea Grădiniţei nr. 1, Mircea Rond – preşedintele Comunităţilor Evreieşti din Vrancea împreună cu membrii ai comunităţii, profesori şi voluntari de la Centrul de zi ”Dănuţ” din Broşteni, Clubul ”Femina”, odobeşteni şi locuitori de toate vârstele din comunele vecine interesaţi de istoria urbei. Cei prezenţi au primit din partea organizatorilor un set cu cele două romane, cărţi poştale şi cel mai recent număr al revistei ”Oglinda Literară”. Momentul odobeştean al Târgului de Carte a fost un eveniment de suflet pentru o comunitate care întreţine o atmosferă socio-culturală, prin care doreşte să-şi păstreze independenţa culturală faţă de capitala administrativă a judeţului, care se află la mai puţin de 10 km. (Andrei Milcoveanu)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.