Social

Voluntarii au dăruit zâmbete şi daruri dulci bătrânilor de la Fitioneşti

Ziarul de Vrancea
15 mai 2016 2095 vizualizări
Săptămâna a fost declarată Săptămâna Naţională a Voluntariatului în România

În cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, marcată între 9 şi 15 mai, rezidenţii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Fitioneşti au primit vizita voluntarilor din cadrul Centrului Comunitar “Împreună pentru viitor”. Voluntarii au pregătit un moment artistic şi au împărţit daruri dulci celor 26 de bătrâni ai centrului. “Fiecare în parte am pus în această întâlnire bucuria, veselia şi dorinţa de a însenina inimile bătrânilor. Suntem fericiţi că am reuşit să aducem un zâmbet pe chipurile acestor persoane şi cu fiecare acţiune la care participăm devenim mai buni, mai generoşi şi înţelegători cu cei din jur şi poate chiar şi cu noi înşine”, ne-au declarat voluntarii. Proiectul a fost coordonat de Primăria Sihlea. Activitatea “Un bătrân fericit” face parte din gama diversă a acţiunilor dedicate „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”. „Voluntarii au mai participat la ateliere de creaţie, în cadrul cărora s-au realizat păpuşi, care vor fi dăruite tuturor celor care vor contribui prin donaţii la organizarea unei excursii pentru copiii aflaţi în situaţie de risc social din comunitatea noastră”, ne-a declarat coordonatorul proiectului, asistent social Mariana Păun. În Centrul de Asistenţă şi Suport pentru persoane vârstice sunt cazaţi 26 de bătrâni, care primesc atât servicii de îngrijire cât şi servicii medicale de calitate. Căminul are bucătărie şi sală de mese, complet utilate şi dotate, sală de festivităţi, club, cabinete medicale şi săli de recuperare, etc.

Săptâmână Naţională a Voluntariatului

Săptămâna 9 – 15 mai a fost declarată anula acesta Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV). Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediţie. SNV este o iniţiativă din anul 2002 a Asociaţiei Pro Vobis Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat (pe atunci Centrul Naţional de Voluntariat Pro Vobis) din Cluj, care a devenit coordonator la nivel naţional. Evenimentul a fost implementat de-a lungul anilor cu sprijinul a sute de parteneri locali din ţară. Este un eveniment naţional anual, menit să mobilizeze cât mai multe organizaţii şi voluntarii pe care acestea îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunităţii pentru acesta şi pentru a recunoaşte public activitatea voluntarilor. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.