Social

Spitalul Mare foloseşte în Blocul operator dezinfectanţi de la "Hexi Pharma"

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 2848 vizualizări
Toate produsele au fost achiziţionate prin licitaţie la Focşani, după cum susţine conducerea unităţii

Două produse sub controversata marcă "Hexi Pharma" au fost achiziţionate în ultimii ani de Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf.Pantelimon” prin licitaţie on-line. “Spitalul nostru a achziţionat numai două produse de la Hexi Pharma şi totul a fost cumpărat prin procedure de licitaţie on-line”, ne-a declarat Constantin Mândrilă, managerul Spitalului Judeţean, care a ţinut să precizeze însă că există anumite produse de dezinfecţie pe care numai firma Hexi Pharma le distribuie în România. De altfel, la nivel naţional există foarte puţine firme care au autorizaţii pentru distribuirea acestor dezinfectanţi atât de necesari în spitale. Managerul Mândrilă a ţinut să precizeze că Spitalul Mare acordă o atenţie deosebită dezinfecţiei din spital, motiv pentru care a dat mână liberă medicului specialist epidemiolog care decide în ceea ce priveşte necesarul de dezinfectanţi la nivelul unităţii. Potrivit datelor oferite de medicul epidemiolog Diana Stoica, “Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a achiziţionat prin licitaţie doar două produse sub marca Hexi Pharma şi anume Poliyodine- antiseptic pentru dezinfecţia tegumentului, respectiv Poliyodine scrub- săpun dezinfectant pentru spălarea chirurgicală a mâinilor. Aceste două produse sunt folosite doar în Blocul operator, iar cantitatea achiziţionată de spital este una mică (aproximativ 50 litri/lună de fiecare produs)”. Medicul a precizat că unitatea spitalicească achiziţionează prin licitaţie o gamă largă de dezinfectanţi (pentru mâini, suprafeţe, instrumentar, aeromicroflora, etc.),  iar cantitatea diferă în funcţie de tipul de dezinfectant.

Scandalul dezinfectanţilor

Produsele Hexi Pharm au ajuns în centrul atenţiei publice după ce o anchetă jurnalistică iniţiată de Cătălin Tolontan a dezvăluit zilele trecute că produsele acestei firme erau diluate, nerespectând concentraţia de substanţă activă care apărea pe etichetă. În urma anchetei care se află în curs au ieşit la iveală şi alte date, printre care şi faptul că produsul era revândut în spitalele româneşti cu preţuri chiar şi de 10 ori mai mari decât preţul de achiziţie. Firma Hexi Pharma, care livrează dezinfectant în peste 300 de spitale din 40 de judeţe din ţară, este înregistrată în Bucureşti şi are ca administrator pe Dan Alexandru Condrea, om de afaceri care este acţionar majoritar la alte cinci firme în România. (Dana LEPĂDATU)   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.