Social

Mizeria din G2 a trimis un copil aproape mort la Iaşi. Ce credeți că spune viceprimarul?

Ziarul de Vrancea
18 apr 2016 3112 vizualizări
Mizeria pare a fost cauza infecţiei de pe urma căreia un copil de un an şi trei luni a ajuns în stare gravă la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi. Copilul a fost internat iniţial la Focşani cu diaree şi vărsături, dar starea lui de sănătate s-a agravat, motiv pentru care a fost trimis la Iaşi.Viceprimarul Iorga spune că va urma un val de evacuări din blocul cu pricina .u “Locatarii de la G2 sunt produsul administraţiei locale, celor de la serviciul social, de la guvern. Sunt un produs tipic românesc”, a declarat viceprimarul Focşaniului.

 Mizeria din vestitul bloc G2 din cartierul Bahne al Focşaniului a fost cauza îmbolnăvirii unui bebeluş de numai un an şi trei luni care s-a aflat zilele trecute la un pas de moarte. Copilul a ajuns zilele trecute la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi, mai mult mort decât viu, dar din fericire a avut zile. Micuţa a fost internată direct în secţia de Terapie Intensivă unde a stat mai multe zile intubată. Deşi iniţial părinţii au dat vina pe tratamentul primit de copil în spitalul din Focşani, chiar mama fetiţei spune că medicii de la Iaşi i-au spus că principala cauză a îmbolnăvirii copilului este o infecţie datorată unor condiţii sanitare improprii. Acum fetiţa se simte bine şi a fost transferată de sâmbătă la o altă secţie unde este tratată pentru o tuse, probabil rezultat al unei răceli. Mama fetiţei susţine că apartamentul în care locuieşte este curat, dar că, într-adevăr, condiţiile igienice din blocul G2, supranumit "blocul NATO", sunt de-a dreptul inumane. Motiv pentru care familia, care mai are alţi cinci copii, a cerut în nenumărate rânduri primăriei transferul într-o altă locaţie.

Transferul la Iaşi, soluţia salvatoare

Potrivit declaraţiilor mamei, copilul a ajuns încă de duminică, 10 aprilie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului “Sf. Pantelimon” din Focşani, cu diaree. Deşi în fişa medicală a copilului scrie că familia refuză internarea în spital, mama susţine că de fapt medicii au fost cei care i-au sugerat că poate face tratamentul şi acasă, motiv pentru care a plecat cu copilul în braţe. În zilele următoare copilul a fost ţinut sub tratament de părinţi, dar nu este clar dacă în tot acest timp regimul alimentar a fost cel recomandat de medici. Surse din spital susţin că iniţial mama a declarat că din când în când ar mai fi dat copilului piept, motiv pentru care starea micuţei s-a înrăutăţit în zilele următoare. Copilul a fost internat în spitalul din Focşani, la solicitarea mamei, marţi, 12 aprilie. Potrivit declaraţiilor mamei, pentru că starea de sănătate a copilului nu dădea semne de ameliorare, tratamentul i-a fost schimbat de două ori, timp în care părinţii au fost asiguraţi că micuţa se va face bine.

Ambulanţă cu medic până la Iaşi
 

Miercuri, 13 aprilie însă, după orele 17.00, copilul a început să facă convulsii, moment în care părinţii şi-au dat seama că micuţa este în pericol de moarte. Aceştia au solicitat transferul către o altă unitate spitalicească, transfer care le-a fost acordat câteva ore mai târziu, după ce copilul a fost stabilizat. “Copilul a ajuns la spital cu diaree şi vărsături dar starea lui până miercuri în jurul orei 17.00 a fost bună, după care s-a dezechilibrat brusc. A făcut trei convulsii şi un stop respirator de scurtă durată, medicul reuşind să îl resusciteze imediat. Medicul a luat legătura cu spitalul Sf. Maria din Iaşi încă din timpul celei de-a doua convulsii, de când şi-a dat seama că starea de sănătate a copilului se agravează. Starea lui nu a permis să fie transportat fără medic, astfel că s-a aşteaptat o ambulanţă cu medic pentru a fi trimis la Iaşi”, ne-a declarat Alina Cosma, purtător de cuvânt al Spitalului Focşani, precizând că medicul nu s-a dezlipit nici un moment de copil.  Reprezentanţii spitalului afirmă însă că este vorba de un copil cu probleme subnutriţie, pentru că la aproape un an şi jumătate are circa şapte kilograme. 
 

Locatarii blocului G2 sunt un produs al societăţii
 

 

Viceprimarul Focşaniului, Marius Iorga, s-a implicat personal în acest caz. “Eu m-am implicat emoţional pentru că am şi eu patru copii şi ştiu ce înseamnă să fie bolnavi. Sunt într-adevăr condiţii foarte proaste acolo şi le ştim, dar e foarte greu să lucrăm cu oamenii care stau în acel bloc. Ei sunt oameni foarte curaţi, unii dintre cei care ar merita să primească o locuinţă. Eu nu ştiu dacă e sau nu din cauza mizeriei în bloc, dar cert este că ceva trebuie făcut în acel bloc”, ne-a declarat Iorga. Viceprimarul afirmă că în ultima lună s-au cheltuit de la bugetul administraţiei locale 50 de milioane numai pentru desfundarea canalizării în blocul respectiv. “Pot să vă spun că într-o lună am desfundat canalele de patru ori. Au scos de acolo inclusiv tampoane, chiloţi, pantofi, coji de cartofi. De jur împrejurul blocului e plin de resturi de mâncare, coji de ceapă, cartofi, resturi menajere. Se aruncă şi de la etaj, chiar dacă au pubele în faţa blocului care sunt mai mereu goale”, îi critică viceprimarul pe locatari.

"Sunt produsul administraţia locale"

Despre locatarii blocului G2, chiriaşi ai primăriei şi în majoritate asistaţi social, Marius Iorga spune că sunt o problemă socială. “Ei sunt o problemă socială pe care noi am creat-o. Ei sunt produsul administraţia locale, a celor de la guvern. Sunt un produs tipic românesc pe care îl putem vinde pe lângă sarmale cu mămăligă şi tochitură moldovenească”, a încercat să fie plastic viceprimarul Focşaniului, referindu-se la cei care de cele mai multe ori nu plătesc chiria locuinţelor sociale pe motiv că "ei sunt săraci şi oricum nu li se întâmplă nimic". Marius Iorga susţine că urmează să vină o serie de "evăcuări în masă", pe care va trebui să le pună în practică chiar dacă acest fapt îl vă afecta electoral. Marius Iorga candidează pentru postul de primar al Focşaniului, dar spune că îşi asumă să nu fie votat de oamenii din acel bloc. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Robert, acum 3156 zile, 19 ore, 39 minute, 22 secunde
Lasa vaccinurile, sunt facute mai mult sa te omoare atata tot. Vezi cazul cu laptele. Copii aia au fost imbolnaviti cu vaccin, dar autoritatile nu spun pentru ca s-a comandat din afara. Numai ei au citeste integral
vlad, acum 3156 zile, 22 ore, 43 minute, 47 secunde
acest copil a fost vaccinat anterior ? daca da, ce vaccin a fost si cu cat timp in urma a fost facut. vedeti aici cauzuri similare, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.