Social

Aproape 400 de lei costă fişa medicală pentru admiterea în Poliţie

Ziarul de Vrancea
14 apr 2016 25995 vizualizări
Doar două centre medicale sunt agreate de Inspectoratul de Poliţie Vrancea, unde candidaţii pot face fişa medicală. 453 de candidaţi s-au înscris în Vrancea pentru numai 22 de posturi disponibile la nivelul întregului judeţ.

Aproximativ 400 de lei costă fişa medicală pentru candidaţii care s-au înscris la examenul de admitere în poliţie din sursă externă. Cele două centre medicale agreate de Inspectoratul de Poliţie Vrancea, unde candidaţii pot face fişa medicală sunt Clinica Medicală Materna şi Spitalul Militar Focşani. La Clinica Materna, fişa medicală costă 340 de lei, dar clinica nu efectuează şi examenul radiologic, iar la Spitalul Militar Focşani, fişa medicală costă în jur de 300 de lei. Atenţie însă, având în vedere numărul foarte mare de solicitări, la ambele centre medicale trebuie să vă programaţi în prealabil. Recoltările de sânge încep dimineaţa de la ora 08.00. În total, 453 de candidaţi s-au înscris în Vrancea pentru numai 22 de posturi disponibile la nivelul întregului judeţ, toate la secţiile de poliţie rurală de pe raza judeţului. Cele mai multe locuri sunt disponibile la Adjud şi Tulnici (câte 6), Slobozia Bradului şi Pufeşti (câte 2), în timp ce, la alte Secţii de poliţie a fost scos la concurs câte un singur loc. La inspectoratele de poliţie judeţene, toate posturile scoase la concurs sunt în specialitatea ordine publică, fiind prevăzute în cadrul posturilor de poliţie comunale sau poliţiilor comunale, după caz. Înscrierea candidaţilor s-a făcut până pe data de 08.04.2016.

Ce acte trebuie depuse la dosar

Până vineri, la dosarul de înscriere trebuie depuse următoarele acte: copie după CI/BI, certificate de naştere, de căsătorie, acolo unde este cazul sau copie după hotărârea judecătorească care atestă starea civilă, o copie după diploma de bacalaureat autentificată notarial (în cazul în care candidaţii au şi alte diplome, acestea nu sunt necesare la dosar),  Curriculum Vitae după modelulul Europass, autobiografia, tabelul nominal cu rudele candidatului, cazierul judiciar, caracterizarea de la ultimul loc de muncă, respectiv din instituţia de învăţământ, în cazul absolvenţilor în primul an de la absolvire, 3 fotografii tip buletin de identitate, două fotografii color 9x12 cm, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare (Anexa nr. 6) şi copia permisului de conducere. De asemenea, la dosar trebuie depusă fişa medicală-tip de încadrare în Ministerul Afacerilor Interne. Termenul de depunere a fişei medicale s-a prelungit până vinerea viitoare, respectiv 22 aprilie 2016.

60 de întrebări în trei ore la testul grilă

Concursul va consta în desfăşurarea următoarelor probe: evaluarea performanţei fizice, test scris, de tip grilă şi interviu pentru departajare (doar în cazul în care este necesară departajarea candidaţilor care au obţinut aceeaşi notă finală şi nu au putut fi departajaţi prin aplicarea celorlalte criterii prevăzute de Ordinul M.A.I. nr. 665/2008, cu modificările şi completările ulterioare). Atenţie! – Candidaţii care nu se prezintă la data, ora şi locul indicate pentru susţinerea probei de evaluare a performanţei fizice, vor fi declaraţi „neprezentat” şi vor fi eliminaţi din concurs. La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa numai candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic. Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă. Proba de evaluare a performanţei fizice nu se repetă, nu se reexaminează şi nu poate fi contestată. Proba de test scris va consta într-un test de tip grilă, elaborat de către Comisia de concurs din cadrul IGPR din tematica şi bibliografia recomandate, având ca scop verificarea cunoştinţelor de specialitate pe care le au candidaţii şi va avea loc la data de 14.05.2016.
Testul constă în 60 de întrebări, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă. Fiecare răspuns corect va fi apreciat cu 0,15 puncte, iar la punctajul final se adaugă un punct din oficiu, obţinându-se nota la testul scris. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore, începând cu ora stabilită în graficul de concurs. Pentru a fi declarat „admis”, candidatul trebuie să obţină minimum nota 7,00. Candidaţii care nu au obţinut minimum nota 7,00 vor fi declaraţi „respins”. Ora şi locul unde se va desfăşura proba test scris se vor stabili în funcţie de numărul candidaţilor şi se vor comunica acestora prin postarea unui anunţ ulterior pe pagina de Internet a Poliţiei Române, www.politiaromana.ro. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba test scris se depun în termen de 24 de ore de la afişare şi se soluţionează de către comisia constituită în acest scop şi sunt comunicate candidaţilor în termen de maxim 48 de ore de la depunerea acestora. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
catalin, acum 2905 zile, 16 ore, 41 minute, 44 secunde
Asa mult ?
ion, acum 2905 zile, 20 ore, 5 minute, 49 secunde
cu restul de taxe fix 500 plus un pachet de cafea doar pt o urgentare (draga DNA)......
RADU B3017, acum 2905 zile, 20 ore, 5 minute, 51 secunde
DE CE DOA DOUA POLICLINICI SUNT ACCEPTATE SA FACA FISA MEDICALA ? CELELALTE NU AU TOT MEDICI ?..........CIUDAT NU ?
ion, acum 2905 zile, 20 ore, 7 minute, 21 secunde
cu restul de taxe fix 500 plus un pachet de cafea doar pt o urgentare (draga DNA)......
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.