Social

Este cineva interesat să li se alăture? Trei saloane de la Ortopedie, renovate gratuit de o firmă din Bucureşti

Gabriel Sava
10 dec 2015 2309 vizualizări
Iniţiativa aparţine unui vrâncean care deţine o firmă în Bucureşti u lui i s-au alăturat firme din judeţ care au oferit diferite materiale

Un focşănean de 40 de ani, care a dorit ca numele său să rămână anonim, s-a gândit în urmă cu o lună să facă ceva gratuit pentru bolnavii care vin la  Spitalul Judeţean din Focşani. “În urmă cu doi ani am ajuns cu fiica mea la spital şi am văzut care sunt condiţiile, aşa că am rămas cu un gust amar”, spune focşăneanul. Prin urmare, în urmă cu circa o lună, după ce a vorbit cu mai mulţi colaboratori, focşăneanul a decis să se apuce de treabă. A discutat cu managerul Constantin Mândrilă, i-a spus ce vrea să facă, a adus materialele şi muncitorii s-a apucat de treabă. “Eu am venit cu echipa mea de muncitori, sunt cam 14 băieţi care lucrează prin rotaţie. Materialele le-am obţinut de la mai mulţi colaboratori cărora vreau să le mulţumesc public. Noi vrem însă să rămânem anonimi”, spune focşăneanul. Firma de construcţii a luat gresie, faianţă, adeziv, chit, gleturi, lavabile şi uşile de la colaboratorii pe care i-a convins să se alăture acestui proiect iar de marţi, angajaţii s-au apucat de treabă în două saloane de la secţia Ortopedie. “La recomandarea domnului manager al spitalului, am decis să renovăm iniţial două saloane de la Ortopedie. I-am convins însă pe colaboratorii noştri să ne mai dea materiale pentru a termina şi un al treilea salon”, a adăugat focşăneanul. Firmele care au contribuit cu materiale sunt Edil Italy, Knauf, Decora-House (Bucureşti), Rural Construct iar firma care a donat uşile a dorit să rămână deasemenea în anonimat. Lucrările se derulează în ritm alert, aşa că, spre finalul săptămânii viitoare, acestea ar putea fi gata. Este de înţeles acest lucru cu atât mai mult cu cât firma din Capitală nu are lucrări pe bani publici, însă lucrează cu succes în Bucureşti, fiind una dintre societăţile care a ridicat Mega Mall şi Mall Vitan. “Noi nu am lucrat niciodată pe bani publici şi nu de asta am venit aici. Dacă este cineva care vrea să ni se alăture, sau că continue ceea ce facem noi, sper să o facă. Pentru că puţin câte puţin se face mult”, spune focşăneanul. Acesta a acceptat să ne spună la final totuşi că firma sa se numeşte BrownStone. În lucrările pe care le execută la spitalul focşănean ar mai fi nevoie de reabilitatea instalaţiilor sanitare pentru înlocuirea cărora nu s-a găsit încă o soluţie. Valoarea estimativă a lucrărilor, incluzând mâna de lucru şi materialele, se ridică la circa 25.000 lei. (Gabriel SAVA)

Sponsorizările şi donaţiile dau o altă imagine a spitalului

Un lucru care trebuie spus este faptul că secţia de Ortopedie, deşi face parte din corpul central al Spitalului (clădirea veche), nu a avut parte de o renovare majoră de mai bine de 25 de ani. Şi asta în condiţiile în care multe dintre cazuri ajung în această secţie, iar durata spitalizării, pentru unii pacienţi este de lungă durată. Lipsa fondurilor pentru renovare a fost motivul pentru care, oricine a ocupat postul de conducere al spitalului, s-a aflat în imposibilitatea de a face o investiţie majoră în reabilitarea unităţii spitaliceşti. Modernizarea spitalului ori construirea unuia nou au fost promisiunile veşnice ale baronului Marian Oprişan care a folosit electoral aceste promisiuni. A fost reînnoită la recepţia lucrărilor de la sediul nou al Spitalului în martie 2010. Care spital nou avea chiar şi o pistă pentru aterizarea elicopterului SMURD (sic!). Realitatea este însă una crudă: Consiliul Judeţean a refuzat să preia cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ de la Ministerul Sănătăţii pe vremea cabinetului Boc motivând lipsa banilor. Când vine însă vorba de circ şi pâine pentru a încânta electoratul, se găsesc în visteria CJ-ului sute de mii de lei. Când e vorba de a băga bani în megalomania din centru oraşului care înghite milioane de lei anual, respectiv de Catedrală, Oprişan găseşte iarăşi banii necesari şi care nu sunt deloc puţini. În acest timp, cu zeci de mii de euro strânşi la trei ediţii ale Balurilor de Caritate, Clubul Rotary alături de alţi binefăcători anonimi au renovat, reabilitat şi utilat complet mai multe saloane ale secţie de Pediatrie, respectiv de Chirurgie Pediatrică dar şi o sală de naşteri. Ultimul proiect a fost destinat tot domeniului sanitar, respectiv Centrului de Transfuzii, cifrat la aproximativ 35.000 euro. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.