Social

Spitalul Mare ar putea avea tomograf!

Raluca Manolache
1 sep 2015 1338 vizualizări
Primii bani alocaţi, 3,3 milioane de lei, merg către achiziţionarea unui tomograf şi trei ecografe Doppler pentru secţiile de interne, gastroenterologie şi terapie intensivă u în acest moment de gratuitate beneficiază doar pacienţii care reprezintă o urgenţă medicală sau pacienţii deja internaţi pentru care se constată necesitatea efectuării examenului

La Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani se fac demersuri în această perioadă pentru achiziţionarea unui computer tomograf (CT) cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii. Oficialii de la Ministerul Sănătăţii, care au în administrare unitatea din Focşani, au reuşit să obţină la ultima rectificare bani cu destinaţia "achiziţionarea de aparatură modernă" la Spitalul Judeţean Focşani. Primii bani alocaţi, 3,3 milioane de lei, merg către achiziţionarea unui tomograf şi trei ecografe Doppler pentru secţiile de interne, gastroenterologie şi terapie intensivă. “Existenţa unui computer tomograf este vitală pentru activitatea medicală a spitalului, mai ales a secţiei de neurologie. Fiind un judeţ cu o reţea de trafic intens, numărul accidentelor rutiere este foarte mare (statistică confirmată şi de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea). Toate victimele accidentelor rutiere au prima şansă la viaţă în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. De aceea existenţa unui computer tomograf în cadrul spitalului este obligatorie pentru diagnosticarea rapidă a pacienţilor şi pentru salvarea vieţii acestora. Toate urgenţele medicale neurologice din judeţul Vrancea se adresează secţiei neurologie a Spitalului. Secţia neurologie, fiind cu profil de urgenţă, necesită obligatoriu prezenţa unui CT şi a unui RMN cu funcţionalitate permanente. Examenul CT cerebral reprezintă prima investigaţie a urgenţelor neurologice şi neurocerebrale, prin urmare această metodă de diagnostic este indispensabilă pentru pacienţii cu afecţiuni neurologice. La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani există personal medical cu competenţe în utilizarea acestor aparate medicale”, se arată în adresa transmisă Ministerului Sănătăţii de către Spitalul Focşani. Unitatea ar trebui să mai primească încă 15 milioane de lei pentru cumpărarea de aparatură medicală şi în această perioadă  se lucrează la întocmirea listei cu priorităţi.

Buget limitat pentru tomografii gratuite la Spitalul Focşani

Spitalul Focşani nu deţine tomograf de câţiva ani. Ultimul aparat s-a stricat şi unitatea nu a mai investit bani în repararea acestuia deoarece costurile erau mult prea mari, suma putând fi utilizată pentru cumpărarea unui tomograf nou. Unitatea a intrat astfel în contract cu firma privată Interclinic, clinica de imagistică din curtea unităţii, dar bugetul alocat investigaţiilor de tip CT şi TMN este limitat. Astfel, nu toţi pacienţii care ajung la Spitalul Focşani pot beneficia de aceste investigaţii în mod gratuit. De gratuitate beneficiază doar pacienţii care reprezintă o urgenţă medicală şi în cazul cărora doctorii recomandă realizarea unei tomografii sau pacienţii, deja internaţi, dar pentru care se constată necesitatea efectuării unei asemenea investigaţii. Bugetul alocat lunar pentru aceste investigaţii este de aproape 16.000 de lei. De menţionat este faptul că pacientul poate beneficia în mod gratuit de asemenea investigaţii doar cu aprobarea medicului şef de secţie şi a directorului medical, dr. Valentin Ochean. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.