Social

VIDEO!!! Miei cu "organele parazitate" în Piaţa Moldovei

Aurelian Ivan
9 apr 2015 3031 vizualizări
De vină sunt păşunile neigienizate, după cum spune medicul coordonator al activităţii veterinare din piaţă.Preţul la carnea de miel rămâne "piperat’’ pentru că animalele sunt mici şi nu au avut timp să crească

În două zile, peste o mie de miei au fost aduşi la vânzare în Piaţa Moldovei din Focşani. Şi preţul nu dă semne că “vrea” să coboare mai mult de 23 de lei pe kilogram. Producătorii ţin la preţ pentru că, spun ei, e marfă puţină, lucru nu prea convenabil pentru cei care vor să guste miel la tavă de Paşte. Preţul oscilează doar în intervalul 23 şi 25 de lei kilogramul. “A venit Paştele mai devreme anul ăsta, mieii sunt mici, nu avem mulţi pe care să-i aducem la vânzare. Cred că preţul nu va scădea”, spune unul dintre producătorii veniţi în piaţă. Focşănenii trag speranţă că o să mai coboare preţul spre finalul săptămânii. Comercializarea mieilor în Piaţa Moldovei se va desfăşura până sâmbătă, 11 aprilie. Medicul veterinar Elena Şerbu este cea care de ani de zile ţine sub control activitatea de vânzare a cărnii. Atenţia la modul de igienizare şi controlul strict al mieilor înainte de a fi vânduţi a înlăturat orice pericol pentr sănătatea publică. “În primele două zile, la punctul de sacrificare autorizat, avem peste 1.000 de capete sacrificate şi nu s-a înregistrat nicio problemă. Dar aş face un apel către toţi domnii primari din judeţul nostru să vină în sprijinul acestor producători pentru că organele acestor miei sunt parazitate şi le-am confiscat, urmând a fi distruse prin incinerare. Iar asta este o pagubă pentru producător. Asta presupune ca dumnealor să dea tot concursul colegilor mei, medicii concesionari din zonele respective, pentru a face desecarea păşunilor, sterilizarea lor, pentru a defrişa mărăcinişurile care să ducă la stârpirea acestor agenţi patogeni şi implicit la sănătatea acestor ovine”, ne-a spus medicul veterinar Elena Şerbu, din Piaţa Moldovei. Cu alte cuvinte, anul acesta nu prea este materie primă pentru drob. (A. IVAN)
Pe platforma webtv a ZdV puteţi vedea un material video despre acest subiect.

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3303 zile, 10 ore, 14 minute, 10 secunde
In fiecare an gasesc ei cate o "scuza" pentru pretul mare!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.