Social

Vrei să fii voluntar? DGASPC încurajează activităţile de voluntariat!

Raluca Manolache
20 mar 2015 2288 vizualizări
Persoanele interesate se pot adresa Biroului Managementul Resurselor Umane din cadrul instituţiei

Ai peste 18 ani şi vrei să desfăşori activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber cu copii, tineri şi bătrâni aflaţi în sistemul de protecţie socială a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea? Ai această şansă pentru că instituţia caută voluntari. „Vor fi stabilite activităţi de petrecere a timpului liber, activităţi de realizare a stagiului care au ca şi scop dezvoltarea şi acumularea de experienţă. Astfel, apelul este deschis pentru toate persoanele interesate să participe la un astfel de stagiu. Se va pune cu precădere accent pe dorinţa voluntarilor de a realiza activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber cu beneficiari, având în vedere nevoia de comunicare în rândul acestor grupuri ţintă”, este mesajul DGASPC Vrancea. În acest moment, DGASPC Vrancea are încheiate cinci contracte de voluntariat. „Dincolo de prevederile legislative, voluntariatul este o oportunitate pentru tinerii absolvenţi ai studiilor de specialitate să cunoască mediul de lucru şi beneficiarii direcţi ai structurilor DGASPC Vrancea, putând astfel să acceseze oportunitatea ocupării prin concurs a unui post în domeniul asistenţei sociale, în cunoştinţă de cauză şi cu expertiza minimă, absolut necesară. Pe de altă parte, în contextul lipsei de personal de la nivelul DGASPC Vrancea, fiecare voluntar în plus înseamnă un sprijin real pentru noi”, a precizat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC Vrancea.

Ce aveţi de făcut?

Persoanele interesate se pot adresa Biroului Managementul Resurselor Umane din cadrul instituţiei. De asemenea, actele necesare pentru voluntariat sunt:
 - cerere prin care se solicită desfăşurarea stagiului de voluntariat şi în care se specifică activitatea ce urmează a fi desfăşurată;
 - copia actului de identitate sau orice al document care atestă identitatea;
 - copiile documentelor care atestă nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări;
 - adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult şase luni anterior derulării activităţii de voluntariat de către medicul de familie;
- cazier judiciar;
 - CV-ul;
 - caracterizare/recomandare. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Stana Georgescu, acum 3294 zile, 14 ore, 6 minute, 43 secunde
Am un program foarte incarcat dar mi-ar face placere sa ajut atunci cand ar fi nevoie. Poate mai mult in timpul vacantelor scolare.Voi face demersurile necesare.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.