Social

Asistenţa socială , promovată în stradă

Eduard Popescu
17 mar 2015 1434 vizualizări
Asistenţa socială este "arta" de a ajuta. Acesta a fost mesajul transmis ieri de studenţii de la specializarea de Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă “ Justinian Patriarhul” din Bucureşti, care au organizat mai multe acţiuni pentru a marca Ziua Mondială a Asistenţei Sociale. ASproAS (www.asproas.ro) şi CFCECAS (www.cfcecas.ro) au organizat la Palatul Parlamentului proiectul Cărţile din biblioteca vie în asistenţa socială.

 “Cărţile” au fost chiar asistenţii sociali. În Piaţa Revoluţiei a fost organizată o manifestare ce a avut drept scop promovarea valorilor unui asistent social. “Demnitatea arată valoarea, cinstea, respectul şi onoarea de a lucra în sistemul de asistenţă socială. Demnitatea înseamnă respect, în primul rând faţă de tine, să respecţi profesia pe care o deţii ca şi asistent social, şi în al doilea rând să îi respecţi pe beneficiari. Demnitatea nu reprezintă inflexibilitate. Demnitatea înseamnă să crezi în ceva, atâta timp cât eşti consecvent în practicarea acelei idei. Consider că în asistenţă socială, cea mai caracteristică manifestare socială a demnităţii este capacitatea de a sluji cu distincţie şi dăruire pentru cei din jurul tău”, spun se arată într-un material trimis redacţiei de Dana Mihaela Strat din Focşani, studentă în anul III la Facultatea de Teologie, Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti. (E.P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.