Unde trebuie să sunaţi: consultaţii gratuite în ambulatoriulSpitalului doar cu programare!
Ce trebuie să facă un bolnav pentru a fi consultat gratuit de medicii care îşi desfăşoară activitatea în ambulatoriul Spitalului Focşani? Aproape 94.000 de persoane au apelat anul trecut la serviciile medicilor din ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă„Sf. Pantelimon” Focşani. În baza programărilor făcute, aceştia au beneficiat de consultaţie, de tratament medical şi reţetă medicală. Cel mai aglomerat cabinet rămâne cel de cardiologie unde gărzile sunt acoperite de medicii din secţie. Pentru că programul este limitat, doar două ore pe zi, la cabinetul de cardiologie s-au făcut deja programări şi pentru luna aprilie. Şi medicii de la cabinetul de diabet muncesc la foc continuu. Deja s-au făcut programări şi pentru luna mai în condiţiile în care pacienţii au nevoie de reţete medicale. De altfel, SpitalulFocşani a făcut şi o analiză cu privire la persoanele ce au trecut pe la cabinetele din ambulatoriu anul trecut. Situaţia se prezintă astfel: cardiologie – 2.278 pacienţi, diabet – 9.912 pacienţi, neurologie – 10.876 pacienţi, oncologie – 7.556 pacienţi, psihiatrie – 3.208 pacienţi, interne – 3.272 pacienţi, oftalmologie – 5.899 pacienţi, medicină recuperatorie – 7.230 pacienţi etc..
Se fac programări în funcţie de specialităţi
De menţionat că bolnavii care vor să fie văzuţi de medicii din ambulatoriul Spitalului Judeţean din Focşani trebuie să se programeze fie prin telefon, fie personal. Această regulă a fost implementată de câţiva ani, astfel încât cei care doresc să fie consultaţi ar trebui să îşi rezerve un bon de ordine cu două zile înainte de a merge la doctor. Bolnavii pot suna la 0237/626.610pentru a se programa la doctor sau la 0237.625.000, int. 257.În ambulatoriul spitalului pentru neurologie şi psihiatrie se acordă mai puţine bonuri pentru că fiecare pacient stă în jur de 20 de minute în cabinetul medicului, iar pentru celelalte specialităţi se acordă mai multe bonuri pe zi deoarece consultaţia durează în medie 15 minute.
Ce medici muncesc la Focşani?
Pe site-ul unităţii spitaliceşti a fost postată şi lista cu medicii care îşi desfăşoară activitatea în ambulatoriul integrat. În următoarele rânduri vă prezentăm listadoctorilor:
- cabinet interne: dr. Adina Popa, dr. Mugur Şonea, dr. Manula Saulea
- cabinet cardiologie: dr. Cristina Maria Benguş, dr. Mirel Burcă, dr. Valentin Ochean, dr. Mariana Miron
-cabinet chirurgie generală: dr. Luminiţa Băluţă, dr. Marius Momanu, dr. Adrian Ciocan, dr. Mihai Ionescu, dr. Ana Bontaş, dr. Gabriel Toca
- cabinet obstetrică-ginecologie: dr. Maria Caştu, dr. Nadia Maghiaru
-cabinet neurologie: dr. Lucica Găman, dr. Luminiţa Moisă
-cabinet oftalmologie: dr. Monica Andronache, dr. Manuela Matache
- cabinet ORL: dr. Rodica Antohi, dr. Bogdan Marinescu, dr. Răzvan Andrei Stoian
-cabinet endocrinologie: dr. Ionu Dan Repede
- cabinet pediatrie: dr. Mariana Gruia, dr. Maria Oprea
-cabinet dermato venerologie: dr. Călin-Andrei Belmega
-cabinet gastroenterologie: dr. Maria Beatrice Ioaniţescu, dr. Neculai Chirilă, dr. Florentin Benguş
- cabinet diabetzaharat: dr. Monica Gina Scutaru, dr. Mirela Chitariu
- cabinet planificare familială: dr. Cătălin Groza, dr. Felicia Moise
- cabinet boli infecţioase: dr. Georgeta Şerban, dr. Doina Lucica Carteleanu, dr. Nataliţa Seciu, dr. Mădălina Vasilache.
(RalucaMANOLACHE)