Social

Contractul în sistemul sanitar se prelungeşte pană în martie 2015

Raluca Manolache
5 dec 2014 1044 vizualizări
Regulile ce stau la baza acordării serviciilor medicale către persoanele care cotizează la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS) vor fi aplicate, cel mai probabil, şi în primele luni din 2014.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a elaborat un proiect prin care propune prelungirea aplicabilităţii Ordinului ministrului sănătăţii  şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 619/360/2014 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2014 a Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii  şi a Contractului ‐ cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014 – 2015, până la data de 31 martie. Aceasta în condiţiile în care   bugetul pentru anul 2015 nu a fost aprobat. În aceste trei luni se vor stabili tarifele aferente serviciilor medicale, valoarea minimă garantată a punctului „per capita”  şi a punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală primară, valoarea minimă garantată pentru un punct pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate pentru specialităţile clinice, suma orientativă medie/medic specialist/lună la nivel naţional pentru medicii de medicină dentară, tarifele aferente serviciilor medicale spitaliceşti etc., se va derula procesul de contracte la nivelul caselor de asigurări de sănătate şi implementa în SIUI noile reglementări. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.