Social

Despre E-uri periculoase şi E-uri benefice

Ziarul de Vrancea
24 nov 2014 1030 vizualizări
“E-uri periculoase, aditivi şi E-uri sănătoase” este titlul activităţii desfăşurate de către elevii clasei a XI-a E de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Focşani, în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.

Liceenii au fost informaţi  astfel despre riscurile la care se supun prin consumarea alimentelor  ce conţin E-uri cu efecte cancerigene, mutagene, toxice şi neurotoxice (E621-glutamat monosodic ), precum şi asupra acelora care afectează ficatul şi rinichii (E110,E102 - tartrazina).

“E-uri periculoase, aditivi şi E-uri sănătoase” este titlul activităţii desfăşurate de către elevii clasei a XI-a E de la Colegiul Tehnic “Ion Mincu” din Focşani, în cadrul Săptămânii Educaţiei Globale.

Totodată elevii au aflat şi despre existenţa E-urilor benefice pentru sănătatea organismului, de tipul vitaminelor (E101-vitamina B2 sau ribovlavina) sau a antioxidanţilor (E300 - vitamina C sau acidul scorbic; E306 - vitamina E). Pentru a proba  beneficiile unei alimentaţii sănătoase, în cadrul evenimentului a avut loc o degustare de produse culinare fără aditivi alimentari. Evenimentul a fost coordonat de profesoarele Ioana Cojocaru şi Lucia Lemnaru. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.