Social

Concert de muzică terapeutică la Ateneul Popular

Ziarul de Vrancea
16 nov 2014 1210 vizualizări
Astăzi începe la Ateneul Popular din Focşani o nouă ediţie a Festivalului Şanselor Tale - Săptămâna Educaţiei Permanente în România, proiect iniţiat şi coordonat de Asociaţia Universităţilor Populare Germane (IIZ-DVV - Proiect România), după care, ştafeta a fost predată Asociaţiei Euroed Bucureşti. Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” este promotor regional al acestui festival de educaţie din anul 2006.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni ( 17-21 noiembrie 2014), sunt organizate activităţi diverse. Printre acestea, un spectacol, programat joi, 20 noiembrie, începând cu ora 17,00, intitulat “De Veghe În Lanul de Ocară”, “o adaptare după o adaptare”, după cum susţin regizorii Mişa Şerba şi Alex Unguru, care sunt  şi actori în această piesă. Vineri, 21 noiembrie, de la ora 18,00, organizatorii vă invită la un concert de muzică terapeutică susţinut de compozitorul timişorean Gheorghe Iovu. “Concertul organizat de Asociaţia pentru Voluntariat Vrancea, în parteneriat cu Ateneul Popular ne va purta pe fiecare în locul acela din noi în care Vindecarea, Alinarea, Bucuria, Pacea, Iubirea sunt doar la o intenţie distanţă, ele stând în esenţa noastră, cuminţi, aşteptându-ne să ne hotărâm a le da drumul în viaţa noastră şi în lume”, după cum transmite Odette Irimiea, referent în cadrul Ateneului Popular. Intrarea este liberă. (M. V.)

Cine este Gheorghe Iovu?

Gheorghe Iovu este bănăţean, născut pe 23 iunie 1952. A absolvit Şcoala Populară de Artă din Timişoara, secţia canto şi chitară, în anul 1975. A lansat 8 albume muzicale, primul lansat în 1995 şi intitulat “Muzică terapeutică”. Succesul l-a determinat pe compozitorul timişorean să scoată, în anul următor, al doilea său album “Ora speranţei”. Albumele au continuat, aşa cum au venit şi invitaţiile peste hotare, artistul susţinând concerte mai ales în SUA. “Cu responsabilitate terapeutică vă îndemn spre muzica lui Gheorghe Iovu. Este relaxantă şi în acelaşi timp profesională, este fermă şi în acelaşi timp unduioasă. Muzica terapeutică a lui Gheorghe Iovu este drumul cel mai puţin anevoios al omului spre sine însuşi”, scrie psihologul Ioana Câmpean, preşedintele Asociaţie Umaniste “Triada”. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.