Social

Au revenit la şcoală cu păduchi! 73 de copii au fost trimişi acasă pentru tratament

Raluca Manolache
30 sep 2014 3367 vizualizări
Cei mai mulţi dintre aceştia au reuşit să scape de păduchi, dar 20 de copii provin din familii problemă

Au picat testul curăţeniei chiar la începutul şcolii! O parte dintre elevii din Vrancea, care au revenit la cursuri după vacanţa de vară, nu au reuşit să scăpe de păduchi. După începerea şcolii, medicii care activează la cabinetele şcolare au început controalele pentru triajul epidemiologic al elevilor pentru depistarea cazurilor de angine (amigdalită) şi de pediculoză (păduchi). Aşa se face că 223 de elevi au fost depistaţi cu diferite probleme de sănătate. Conform situaţiei care a fost centralizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea prin mana doctorilor au trecut 34.219 de copii din cei 35.509 elevi înscrişi la şcoală. În urma controalelor au fost depistaţi 223 de elevi cu probleme la capitolul igienă şi sănătate. Au fost depistaţi 73 de copii, inclusiv de liceu, cu păduchi. « S-a depistat un indice de frecvenţă de  0,65% , repartizat pe următoarele afecţiuni: alte boli infecţioase – 0,23 %, pediculoză - 0,21 %,  angină - 0,16%. Se observă situarea pe primul loc a altor boli infecţioase  -  36,77 %: repartizate pe medii : - urban - 2,24 %, rural - 34,52 %, repartizate pe colectivităţi :  grădiniţe  - rural - 8,07 %, şcoli  - rural - 26,45 %, licee  - urban - 2,24%. Situarea pe locul 2 a pediculozei  -  32,73 %  :  repartizate pe medii : urban - 17,48 %, rural - 15,24 %; repartizate pe colectivităţi :  grădiniţe  - urban - 2,24 %, rural - 0,89%, scoli  - urban - 14,34 %,rural - 14,34 % şi licee  - urban - 0,89 %”, arată situaţiile întocmite de specialiştii de la DSP Vrancea. Au fost depistaţi şi 57 de copii cu angină, iar alţii 82 sufereau de alte boli infecţioase. Copiii bolnavi au fost trimişi acasă pentru a se trata iar mai apoi s-au putut întoarce la şcoală. În urma recontrolului, numărul cazurilor de pediculoză a scăzut. Oficialii din sănătate spun însă că au rămas în evidenţă 20 cazuri provenind din focare familiale vechi. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.