Social

Sute de copii din comunităţile de rromi, ajutaţi să nu abandoneze şcoala

Ziarul de Vrancea
28 sep 2014 1217 vizualizări
O asociaţie vranceană lansează un proiect cu finanţare europeană prin care peste 200 de elevi din trei comune vor participa, în acest an şcolar, la un program de tipul “Şcoală după şcoală” u proiectul este finanţat prin granturi europene şi se derulează în trei şcoli din Chiojdeni, Slobozia Bradului şi Tamboieşti

Elevii din trei comune vrancene vor fi ajutaţi, după şcoală, să aprofundeze cunoştinţele acumulate în timpul orelor. Totul în cadrul unui proiect cu finanţare europeană derulat de Asociaţia “Conexiuni”. “Şcoala – o şansă pentru toţi copiii” are ca obiectiv general îmbunătăţirea condiţiilor de studiu a copiilor din mediile dezavantajate, creşterea procesului de învăţare bazat pe dezvoltarea personală din perspectiva dezvoltării unui învăţămant incluziv. Beneficiarii direcţi sunt 40 de preşcolari cu probleme de comunicare, fiind vorbitori de limba rromani, care au participat la “Grădiniţa estivală” şi 240 de elevi din învăţămantul primar şi gimnazial, cu risc de abandon şcolar, incluşi în programul “Şcoală după şcoală”. Proiectul, finanţat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul programului Fondului ONG Romania, se derulează în trei şcoli: Chiojdeni, Slobozia Bradului şi Tamboieşti. Lansarea va avea loc vineri, 3 octombrie, la ora 11,00, la Şcoala Slobozia Bradului, aici fiind cel mai mare număr de elevi implicaţi. De altfel, proiectul a început în vara acestui an cu “Grădiniţa estivală” care a constat în aducerea la grădiniţă, pe tot parcursul lunii august, a 40 de copii care au intrat în clasa pregătitoare în acest an şcolar dar care, din cauza lipsei locurilor din grădiniţe, nu au beneficiat nicio zi de această formă de învăţămant. “Au beneficiat 20 de copii din Slobozia Bradului şi 20 din Cornetu care nu au mers nicio zi la grădiniţă, dar care în cadrul acestui proiect au primit pacheţel şi rechizite şi au desfăşurat activităţi de adaptare la mediul şcolar. Activitatea a fost o reuşită”, a precizat directorul Şcolii Slobozia Bradului, profesoara Costache Voica.
 
Pacheţel cu mancare pentru programul de după şcoală

Componenţa care implică un număr mai mare de şcolari, 240, se desfăşoară pe parcursul întregului an şcolar 2014-2015 în Şcolile Chiojdeni, Slobozia Bradului şi Tîmboieşti şi constă într-un program “Şcoală după şcoală” pentru elevii care au rezultate slabe la învăţătură şi riscă abandonul şcolar. Aceştia vor participa, timp de trei zile pe săptămană, cate două ore pe zi, la un program suplimentar de pregătire, primind atat rechizite corespunzătoare nivelului şcolar dar şi cateun pacheţel cu hrană rece pentru zilele în care participă la activităţi. Tot în cadrul acestui proiect  vor fi desfăşurate şi activităţi extraşcolare care au rolul de a contribui la o mai bună interrelaţionare dintre elevii celor trei şcoli, dintre elevii de diferite etnii şi varste şi dintre elevi şi cadrele didactice. “Părinţii acestor preşcolari şi şcolari vor primi sprijin şi consiliere pentru a înţelege că şcoala reprezină o etapă importantă în dezvoltarea copiilor lor. Prin activităţile acestui proiect se promovează rolul educaţiei într-o societate care are drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii generaţiilor actuale şi viitoare”, se arată în proiectul derulat de Asociaţia “Conexiuni”, condusă de Maricela Ganea. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.