Social

Dr. Vlad Hanţă, stomatologul oficial al Spitalului Judeţean

Raluca Manolache
7 aug 2014 8165 vizualizări
Spitalul Mare a angajat medic dentist, în persoana doctorului Vlad Hanţă, dar postul de medic chirurgie BMF rămane vacant u dr.Hanţă îşi va desfăşura activitatea de acum înainte şi în cadrul cabinetului de medicină dentară de urgenţă din cadrul UPU-SMURD

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani nu are medic chirurgie buco-maxilo-facială. De mai bine de un an de zile, spitalul încearcă să găsească un doctor în această specialitate dar fără niciun rezultat. “S-au făcut demersuri pentru ocuparea acestui post dar s-au întampinat dificultăţi pentru că postul este cu jumătate de normă, iar specialiştii care s-au interesat au fost nemulţumiţi de acest aspect. Pacienţii sunt dirijaţi către spitalele cu linie de gardă pe BMF, Iaşi, Bucureşti sau Galaţi”, a precizat Alina Cosma, purtătorul de cuvant al Spitalului. Unitatea a rămas de anul trecut fără singurul medic chirurgie buco-maxilo-facială, dr. Dan Alexandru Taban. Medicul stomatolog, specialist în chirurgia buco-maxilo-facială, a ieşit la pensie la începutul lunii iunie 2013 şi a decis să se retragă de la spital după zeci de ani de practică medicală. Spitalul Focşani a reuşit să ocupe postul de medic specialitatea stomatologie generală la cabinet medicină dentară de urgenţă din cadrul UPU-SMURD. Pentru acest post şi-au depus dosarele de participare patru medici, dar la concurs s-au prezentat doar trei dintre candidaţi. În urma analizei făcută de comisia formată din specialişti de la Bucureşti, dr. Vlad Hanţă, fiul directoarei Centrului de Transfuzie Sanguină, dr. Mioara Hanţă, a fost desemnat caştigător. În urma concursului susţinut miercuri, Vlad Hanţă a obţinut 191 de puncte. “A fost un concurs complex. Au fost două probe de concurs, una scrisă şi una orală. Întrebările au cuprins aproape toate domeniile din stomatologie”, a precizat dr. Vlad Hanţă.

Gărzi şi pe timpul nopţii

La cabinetul de stomatologie mai este încadrat un medic stomatolog, iar pe timpul nopţii gărzile sunt acoperite de nouă medici dentişti care se află în contract cu unitatea. Peste 3.000 de persoane au apelat anul trecut la medicii din cadrul cabinetului stomatologic de la Spitalul Judeţean. Conform legislaţiei în vigoare, în acest cabinet se pot asigura doar urgenţele medico-dentare, iar urmărirea evoluţiei pacientului şi a efectuării tratamentului de lungă durată se face într-un cabinet de medicină dentară, altul decat cel care face parte din structura UPU. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.