Social

O zi la malul mării pentru tinerii de la Centrul “Sfânta Maria”

Ziarul de Vrancea
7 aug 2014 967 vizualizări
Tinerii din cadrul Centrului “Sfânta Maria” din Goleşti au petrecut o zi pe malul Mării Negre, la Năvodari, excursia acestora reprezentand ultima din cele patru etape ale proiectului “A doua şansă pentru viaţă”, desfăşurat de-a lungul acestui an şcolar şi dedicat copiilor purtători ai virusului imuno-deficitar.

Nouă dintre tinerii Centrului de la Goleşti s-au întalnit cu nisipul de la malul mării şi s-au bucurat de o bălăceală pe cinste. „Apa mării s-a dovedit a fi atât de caldă, încât tinerii abia şi-au mai găsit timp să stea şi la plajă. Au construit castele, au jucat toate jocurile obişnuite, au râs, au alergat, ca şi cum ar fi vrut să nu piardă nicio clipă din această zi unică. Pentru ei, iniţiativa prietenilor de la Cuza nu reprezintă doar un gest umanitar, ci fericirea de a trăi puţin visul de vacanţă al oricărui copil”, transmit coordonatorii proiectului. „Fiecare suflet ar fi dezamăgit să nu cunoască, în această viaţă, magia mării, iar tinerilor de la Centrul “ Sfânta Maria” nu le trebuie mult să fie fericiţi. Stă în puterea noastră să le dăruim speranţa că nu sunt singuri şi că ziua de mâine poate fi fericită. Iniţiativa noastră a fost încurajată şi susţinută de către reprezentanţii de la DJASPC, care ne-au pus la dispoziţie un microbuz. Noi nu am asigurat decât motorina, pachetele cu mâncare şi băutura pentru drum, o masă la o autoservire din Năvodari”, a declarat profesoara Teodora Bentz, una dintre coordonatoarele proiectului, alături de profesoarele Loredana Diac, Alina Maiereanu şi Constanţa Coatu. Proiectul “A doua şansă pentru viaţă” a demarat în urmă cu opt ani de către o echipă de profesori şi voluntari entuziaşti ai Colegiului „Cuza’”, iar de atunci numeroşi elevi s-au implicat în derularea lui. Coordonatorii proiectului au transmis că de anul şcolar viitor între CNC şi DGASPC va fi încheiat un nou parteneriat astfel încat acest proiect să continue. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.