Social

Eşti turist? Ce trebuie să nu faci ca să te infectezi cu Ebola

Raluca Manolache
31 iul 2014 1983 vizualizări
Turiştii care se întorc din ariile afectate de boală şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămani de la călătorie trebuie să se adreseze medicului

Medicii sunt în alertă din cauza temutului virus Ebola, care provoacă una dintre cele mai îngrozitoare boli din lume. Ebola a intrat şi în atenţia medicilor din Vrancea, după ce situaţia s-a înrăutăţit în Africa de Vest. Aşa se face că Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Foşani a fost informată cu privire la raportarea tuturor cazurilor suspecte de febră virală hemoragică, dată de virusul Ebola.  “România nu a avut şi nu are înregistrate cazuri de infecţie cu virusul Ebola. Situaţia existentă în Africa de Vest privind apariţia focarelor de infecţie cu virusul Ebola se află în atenţia şi monitorizarea autorităţilor din România încă din luna februarie 2014. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a transmis către Unităţile de Primiri Urgenţe informări privind simptomatologia afecţiunii pentru creşterea gradului de vigilenţă. De asemenea, s-au transmis informări şi către Poliţia de Frontieră. România nu are linii aeriene directe cu Africa de Vest, ca urmare pasagerii din aceste direcţii ajung pe alte aeroporturi unde se efectuează monitorizări”, se arată într-o informare a Ministerului Sănătăţii. Populaţia trebuie să respecte însă recomandările Centrului Naţional de Boli Transmisibile şi cele ale MAE privind călătoriile în zonele afectate. Persoanele care doresc să călătorească în ţările afectate pot elimina riscul îmbolnăvirii în cazul în care evită: contactul direct cu sangele sau fluidele persoanelor infectate sau cadavrelor cu virus Ebola, contactul strans sau manipularea de animale sălbatice vii sau moarte cum ar fi maimuţe, antilope, aricii, liliecii sau carnea acestora, contact sexual neprotejat cu o persoană infectată sau cu o persoană convalescentă de EVD, contactul cu un obiect, cum ar fi ace, care a fost contaminat cu sange sau alte fluide biologice. Turiştii care se întorc din ariile afectate şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămani de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să menţioneze călătoria recentă pentru a atenţiona medicul. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.