Social

Asistentele medicale şi infirmierele din grupuri vulnerabile, cursate cu bani europeni

Raluca Manolache
16 iul 2014 2371 vizualizări
Judeţul Vrancea a fost selecţionat pentru implementarea acestui proiect deoarece cadrele medicale şi-au exprimat în nenumărate randuri dorinţa de învăţa ceva nou u aproape 100 de femei din judeţ vor fi selectate pentru cursuri de educaţie medicală continuă şi 250 de asistente şi infirmiere vor urma cursuri de calificare şi recalificare

Încep înscrierile pentru proiectul «Şanse egale pentru acces în carieră POSDRU/6.3/S/132140»,derulat de Federația Sanitas din România prin care se doreşte ca 250 de asistente medicale şi infirmiere din judeţ să se specializeze, cursurile fiind organizate cu fonduri de la Uniunea Europeană. În acest sens, ieri, la Focşani, s-a organizat şi conferinţa de lansare a proiectului în condiţiile în care Vrancea face parte din cele şase regiuni principale de implementare, alături de Targu Mureş, Arad, Piteşti, Baia Mare şi Targu Jiu. Proiectul a fost prezentat de Răzvan Gae, expert  promovare la Federaţia Sanitas din România. Judeţul nostru a fost selecţionat pentru implementarea acestui proiect deoarece cadrele medicale şi-au exprimat în nenumărate randuri dorinţa de a evolua în carieră, de a fi la curent cu noutăţile din sistem. «Proiectul este centrat pe două tipologii de cursuri, cursuri profesionale şi cursuri de educaţie medicală continuă. În momentul în care s-a făcut, în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, o selecţie vizavi de doleanţele fiecăror judeţe, ce cursuri vor să acceseze în viitor, împreună cu celelalte cinci judeţe Vrancea a răspuns cel mai prompt la ce a vrut să facă pentru asistenţii medicali şi celălalt personal auxiliar din sistem», a menţionat Răzvan Gae. Asistentele medicale ce au participat la această lansare au aflat că obiectivul proiectului este promovarea respectării principiului egalităţii de şanse de gen, a tratamentului şi a accesului egal pe piaţa muncii, prin acţiuni de conştientizare, informare, dezvoltare şi furnizare de programe de calificare, recalificare, specializare, perfecţionare pentru 1.500 de femei în vederea integrării/reintegrării şi menţinerii lor pe piaţa muncii. Astfel, aproape 100 de femei din judeţ vor fi selectate pentru cursuri de educaţie medicală continuă şi 250 de asistente şi infirmiere  vor urma cursuri de calificare şi recalificare în domeniile îngrijire copii sau pedagog social.

Cine se poate înscrie la curs

Asistentele care doresc să participe la aceste cursuri trebuie să ia legătura cu responsabilul regional, asistentul medical Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea. Vor afla astfel ce condiţii trebuie să îndeplinească, dosarele de înscrieri urmand să fie trimise la comisia centrală unde vor fi selecţionaţi participanţii. Aceasta în condiţiile în care proiectul se adresează în special femeilor cu o situaţie socială dificilă, care provin din familii monoparentale, femei cu pregătire scăzută, femei din grupuri vulnerabile (violenţă domestică), femei discriminate din punct de vedere al varstei, etniei. «Cursurile profesionale se axează mai mult pe persoanele cu probleme, defavorizate, în special femei monoparentale, cu abuzuri, sau dacă doresc să lucreze part-time să aibă o patalama la mană recunoscută de CNFPA. În cazul în care îşi doresc să plece din ţară aceste diplome sunt recunoscute şi la nivel european», a precizat Răzvan Gae. Cursurile vor începe din toamnă, iar persoanele ce le vor urma pot fi şi răsplătite financiar din grantul obţinut. Pentru cursul de îngrijire copii vor primi la final suma de 2.625 de lei pentru efortul depus, iar cele care merg la cursul de pedagog social vor primi suma de 2.800 lei. Aceasta dacă sunt întrunite toate condiţiile, inclusiv prezenţa la orele de curs şi trecerea de testarea finală. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – “Investeşte în oameni !“. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.