Info-sanitar: Spitalul Militar vrea automate de cafea şi un chioşc de patiserie
Ministerul Apărării Nationale, prin U.M. 02417 Focşani, organizează astfel licitaţie publică cu strigare în vederea închirierii spaţiilor. Pentru amplasarea unui chioşc tip construcţie “relocabilă” destinat comercializării de produse ambalate de panificaţie, patiserie, paste făinoase şi băuturi răcoritoare se închiriază un teren în suprafaţă de 15 m2, iar la demisolul spitalului vor fi montate cele două automate de ceai şi cafea. Ambele licitaţii vor avea loc pe 7 mai. Informaţii suplimentare se obţin la sediul unitătii militare sau la telefon: 0237.216.400 sau 0372.346.000, interior 1644. (R.M.)
Managerii de spitale, la un curs de formare în management spitalicesc
Absolvenţii cursului de management spitalicesc, organizat de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti în perioada 2006-2014, pot participa la un nou curs de formare în management spitalicesc – partea a II-a adresat directorilor de spitale. Cursul va demara în luna mai şi scopul acestuia este de a completa pregătirea directorilor de spitale în vederea unui management performant al acestora. Cursul este structurat în două părţi, o parte teoretică şi o parte practică, constând din efectuarea unei activităţi practice la nivelul spitalului. Activitatea practică din cadrul modulelor va consta dintr-o analiză, un studiu de caz, un chestionar, etc. care vor fi aplicate de cursanţi în spitalul propriu. La sfârşitul cursului se va susţine examenul de absolvire al acestuia, examen ce va consta într-o probă scrisă – tip grilă. Taxa cursului este de 900 lei. (R.M.)
Sănătatea merge şi în luna mai pe acte adiţionale
Furnizorii de servicii medicale mai au de aşteptat contractarea cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea. Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS Vrancea, spune că semnarea contractului cadru, document care stă la baza acordării şi decontării serviciilor medicale, a fost amanată pană la data de 1 iunie. În acest moment, în contract cu „banca sanitară” se află 390 de furnizori, medici de familie şi specialişti, farmacii, spitale, laboratoare de analize medicale, furnizori dispozitive medicale etc.. (R.M.)