400 de ouă roşii şi 150 de cozonaci la Spitalul Mare
Cei care nu vor putea sta alături de cei dragi la masă în prima şi a doua zi de Paşte se vor putea înfrupta din produsele tradiţionale pe care sigur le-ar fi consumat şi acasă. „Ca în fiecare an, Spitalul Judeţean de Urgenţă respectă tradiţia de sărbători şi oferă pacienţilor care răman internaţi în zilele de Paşte un meniu tradiţional“, spune Alina Cosma, purtătorul de cuvant al Spitalului. Au fost comandaţi 150 de cozonaci pentru meniul bolnavilor şi au fost vopsite 400 de ouă. Dacă pacienţii din spital vor fi cumpătaţi şi se vor gandi de două ori înainte de a manca ceva, medicii speră ca şi ceilalţi locuitori să procedeze la fel. Medicii le atrag atenţia gurmanzilor să aibă grijă cat şi ce mănancă pentru a nu ajunge la spital. Astfel, consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă a sărbătorilor, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitate. Şi aportul de lichide trebuie să fie de minimum 1,5 l pe zi (apă, ceaiuri de plante neîndulcite), iar alimentele trebuie să aibă termenul de garanţie afişat pe ambalaj. (Raluca MANOLACHE)