Social

Daruri de la elevii CNC pentru tinerii din Centrul “Sfanta Maria” Goleşti

Ziarul de Vrancea
25 mar 2014 1152 vizualizări
Intalnirea a avut loc la Catedrala “Sfanta Parascheva”, unde tinerii de la Goleşti au făcut cunoştinţă cu preotul lăcaşului de cult

Elevii voluntari ai Colegiului Naţional “Cuza” din Focşani, înscrişi în proiectul “A doua şansă pentru viaţă”, s-au reîntâlnit la începutul acestei săptăman, cu prietenii lor de la Centrul “Sfanta Maria” din Goleşti. De data aceasta, locul ales este unul simbolic: Catedrala “Sf. Parascheva” din Focşani, unde i-a întâmpinat şi preotul Florentin Răuţă, care a dorit să-i cunoască pe tinerii seropozitivi şi să înţeleagă cum poate să le fie alături. Elevi ai claselor a VIII-a şi a IX-a D şi E au pregătit, cu ajutorul profesoarelor Teodora Bentz, Loredana Diac, Alina Maiereanu şi Constanţa Coatu, susţinuţi financiar şi de biserică, pachete cu dulciuri, fructe şi alimente pentru tineri. “De fapt, întâlnirea a stat sub semnul mărturisirii, aşa cum se întâmplă în aceste săptămâni, fiecare dintre participanţi încercând să spună despre sine cine este, ce-şi doreşte şi cum poate fi ajutat să mai împlinească în viaţa sa câte un vis. S-a vorbit despre familie, formare, dorinţe ascunse, pasiuni. S-au legat prietenii şi s-au făcut promisiuni”, ne-au povestit reprezentanţii Colegiului “Cuza”. Proiectul “A doua şansă pentru viaţă” a debutat în urmă cu nouă ani şi şi-a propus să creeze o punte de legătură între lumea noastră, a celor consideraţi normali, şi universul special al tinerilor izolaţi de societate, a căror voce omul modern nu o aude, prea preocupat de mărunţişurile zilei. Elevii Colegiului “Cuza” spun că vor fi lângă prietenii lor şi de Paşte, când vor merge la Goleşti încărcaţi cu daruri pentru masa pascală. ”Trebuie să le dăruim acestor tineri sentimentul firescului şi astfel de proiecte sunt necesare pentru a normaliza relaţia cu ei. Tinerii de la Centrul “Sfânta Maria” din Goleşti au nevoie de sprijin afectiv, ca toţi cei asistaţi de către stat,  şi, de ce nu, de mici daruri care să le îndulcească viaţa. Porţile Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea sunt deschise tuturor şcolilor care vor să construiască parteneriate cu noi, învăţandu-i pe elevi că iubirea pentru aproape este o treaptă necesară de formare a tinerei generaţii”, transmite şi directorul DJASPC Vrancea, Daniela Nicolaş. (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.