Social

VIDEO!!! Rose Marie, fetiţa care nu vrea să mai stea în scaunul cu rotile

Ziarul de Vrancea
23 mar 2014 3505 vizualizări
Părinţii fac un apel disperat la generozitatea şi omenia noastră pentru a strânge banii necesari pentru plata operaţiei şi a tratamentului post-operator, de care depinde viitorul unui copil plin de viaţă, care îşi doreşte enorm să renunţe la scaunul cu rotile

 

Un copil de 12 ani, din comuna Vîrteşcoiu, cu un diagnostic cumplit  paralizie cerebrală infantilă , va fi operat prin „Miofibrotomie subcutanata pe etape”. Intervenţia chirurgicală va avea loc pe data de 14 mai 2014,  la o Clinică din Chişinău. Costul intervenţiei şi cheltuielile aferente se ridică la aproximativ 3.000 euro. Părinţii, care şi-au vândut casa s-o poată trata pe fată în Italia, nu mai dispun de aceşti bani. Tot ce câştigă tatăl în acest moment abia acoperă cheltuielile curente ale familiei şi necesităţile fetiţei, care nu sunt deloc puţine. Părinţii fac un apel disperat la generozitatea şi omenia noastră, a tuturor, pentru a strânge banii  necesari pentru plata operaţiei şi a tratamentului post-operator, de care depinde viitorul unui copil deosebit, plin de viaţă, optimist, dornic să înveţe, care doreşte din toată inima să fie ca toţi ceilalţi copii.

"Acest cumplit adevăr care ne-a schimbat viaţa"

ROSE MARIE  BOLOCAN s-a născut cu această cumplită afecţiune: paralizie cerebrală infantilă. Naşterea, prematură, a fost înregistrată ca avort căci nimeni nu a crezut că micuţa, care nu cântărea nici măcar 1kg, va supravieţui. Dacă la început părinţilor li s-a părut că au un copil normal, la 1an şi 8 luni au observat că ceva nu e în regulă: Rose-Marie nu s-a ridicat în picioare, n-a mers, nici măcar de-a buşilea, cum fac cei mici. Părinţii spun că au fost îngroziţi când medicul din Focşani le-a spus că fetiţa suferă de paralizie cervicală infantilă, că s-a născut aşa şi că în România nu există posibilitatea să fie tratată corespunzător. „A fost tare greu pentru noi să înfruntăm acest cumplit adevăr care ne-a schimbat viaţa. Rose Marie este mezina familiei, un copil ambiţios care îşi doreşte să renunţe la scaunul cu rotile, să meargă pe picioarele ei. Am făcut totul pentru binele ei, dar nu a fost de-ajuns!”,  ne-a spus Lenuţa Bolocan, mama lui Rose Marie. Fără să stea prea mult pe gânduri, tatăl a decis să vândă casa şi să plece în Italia unde i se spusese că există posibilitatea  să fie operată. Ani de-a rândul a muncit câte 15-16 ore pe zi, oboseala şi stresul afectându-i grav organismul. „Am lăsat totul în urmă, fără nici un regret, căci aveam speranţa că fetiţa noastră se va face bine. Am muncit zi lumină şi chiar mai mult, câte 15-16 ore. Veneam acasă atât de obosit  încât nici nu puteam mânca. Eram fericit să ştiu că Rose Marie este bine îngrijită. Dar nici în Italia nu ni s-a garantat că poate fi operată, i s-a făcut doar un tratament de întreţinere”, spune Virgil Bolocan tatăl copilei.

Rose Marie merge la şcoala din sat, iar copiii o iubesc

 La aceasta oră tatăl, pentru care nici un efort nu a fost prea mare, suferă de diabet  şi este hipertensiv. Banii câştigaţi au fost daţi, în special, pe injectiile făcute, odată la trei luni, cu toxină botulinică, pentru a împiedica atrofierea muşchilor. Rezultate importante nu  s-au văzut, însă. Pierzându-şi orice speranţă, familia a revenit în România. Rose Marie, care este acum elevă în clasa a V (a repetat ultima clasă făcută în Italia ), este dependentă în totalitate de mama care o duce pe braţe la maşină şi de la maşină în sala de clasă, o îmbracă, o spală, o hrăneste, etc. Copilul suferă pentru că nu poate face toate acestea singură, să alerge, să se joace cu colegii ei, să se plimbe cu prietenele. „Rose Marie îşi doreşte foarte mult să fie ca toţi copiii, să se bucure de aceşti ani frumoşi, să meargă la şcoală pe picioarele ei, să facă sport, să petreacă timp cu prietenii”, spune plângând mama fetiţei. Din fericire, profesorii au înţeles că Rose Marie trebuie ajutată. Mai mult, colegii i-au devenit cei mai buni prieteni, o ajută, o vizitează acasă. Şi diriginta clasei, a V-a A,  prof. Iulia Rebreanu, este alături de familia  Bolocan.

Rose Marie poate fi operată, cu şanse mari de reuşită

Anul trecut familia Bolocan a aflat că mai mulţi copii din România, cu acelaşi diagnostic, au fost trataţi în Chişinău, la clinica TERRA MED. În urma intervenţiilor chirurgicale, copii au făcut progrese şi au început să meargă. Părinţii au căpătat noi speranţe şi au dat telefon imediat la clinică. Fetiţa a fost programată şi consultată de dr. Marcel Platon, din Chişinău, care le-a dat părinţilor cea mai frumoasă veste: Rose Marie  poate fi operată, cu şanse mari de reuşită, după care a fost programată pe data de 14 mai 2014. „Pacienta se pregăteşte pentru intervenţie chirurgicală cu investigaţii clinice şi paraclinice, pentru a stabili tactica corectă de tratament chirurgical. Post-operator, urmează un regim de pat după care, peste aproximativ o lună, o recuperare conform programului stabilit”, ne-a transmis dr. Marcel Platon, din Chişinău. Familia are nevoie, pentru început, de 3.000 de euro, pentru investigaţii, operaţie, transport şi cheltuieli care se vor face la Chişinău, bani de care nu dispun şi nici nu pot strânge această sumă, uriaşă pentru ei. Părinţii  sunt disperaţi şi cer ajutor pentru copilul lor greu încercat de soartă. Dacă doriţi, dacă puteţi, donaţi cât de puţin. Banii pot fi depuşi - pe numele BOLOCAN ROSE MARIE la BCR Sucursala Odobeşti: RO 73 RNCB 0269 1404 1248 0001. În funcţie de rezultatele operaţiei, se va decide dacă Rose Marie va mai fi supusă vreunei intervenţii chirurgicale, sau nu. Dacă doriţi, puteţi contacta familia Bolocan la nr. tel. 0734/479570. ( Janine VADISLAV)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un material video despre cazul fetiţei de la Vîrteşcoiu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.