Social

Spitalele care nu fac rost de bani riscă să piardă acreditarea

Raluca Manolache
18 mar 2014 1191 vizualizări
Fără acest document spitalele nu pot intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate u Spitalul Focşani este programat pentru acreditare în trimestrul II din 2014

Spitalele care nu au fost acreditate trebuie să plătească taxele impuse de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor pentru a putea fi evaluate în acest proces derulat la nivel naţional. În Monitorul Oficial de luni a fost publicat astfel şi ordinul nr. 82/2014 privind aprobarea nivelului taxei de acreditare şi reevaluare a spitalelor aferentă anului 2014 astfel încat unităţile spitaliceşti să facă o estimare a costurilor pentru acreditare. Pentru anul 2014, nivelul taxei de acreditare este de 4 lei/pat/lună pentru un ciclu de acreditare de 5 ani, echivalentul a 240 lei/pat pentru un ciclu de acreditare de 5 ani. “Dovada efectuării plăţii va fi transmisă de către spital Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor odată cu fişa de autoevaluare prevăzută la art. 4 lit. d) din Procedurile, standardele şi metodologia de acreditare a spitalelor, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 972/2010, reprezentând premisa pentru declanşarea vizitei de evaluare în vederea acreditării (...)Netransmiterea fişei de autoevaluare şi neplata taxei de acreditare de către unităţile spitaliceşti conform programării în cadrul Planului anual de acreditare a spitalelor implică pierderea ciclului de acreditare, respectiv nesupunerea evaluării unităţii spitaliceşti respective în vederea acreditării până în anul 2015, inclusiv”, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial. În această situaţie se află şi Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani care a fost programat pentru acreditare în trimestrul II din 2014. Unitatea ar trebui să plătească peste 170.000 lei. Comisia de acreditare verifică dacă spitalele îndeplinesc cei aproape 2.400 de indicatori în vederea obţinerii acreditării, act fără de care unităţile nu ar mai putea primi bani de la bugetul de stat pentru că nu s-ar mai putea încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale prestate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.