Social

GALERIE FOTO!!! „Copiii din pădure” au primit daruri şi bucurie de la militari

Ziarul de Vrancea
5 mar 2014 1778 vizualizări
Militarii au fost impresionaţi de situaţia familiei Joiţa şi au vrut să le facă primăvara mai frumoasă celor cinci copii, care trăiesc într-o zonă izolată de langă satul Motnău u casa lor este situată la 12 km de sat, distanţă pe care cei patru copii care merg la şcoală o parcurg zilnic pe jos, prin pădure

Daruri din suflet! O familie din satul Motnău, comuna Dumitreşti, a primit ieri vizita militarilor din cadrul Batalionului 280 Infanterie Mecanizată „Căpitan Valter Mărăcineanu”, care au dorit să aducă daruri şi zambete „copiilor din pădure”, aşa cum sunt cunoscuţi de localnici. Pentru că pe 1 martie militarii Batalionului 280 Infanterie Mecanizată au împlinit 19 ani de la înfiinţarea unităţii, au mers şi au donat sange la Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea, iar bonurile de masă primite au fost folosite pentru cumpărarea de produse alimentare şi rechizite. Cadourile au ajuns la familia Joiţa. „Cazul social le era cunoscut militarilor din perioada sărbătorilor de iarnă, când, prin acelaşi gest, i-au cunoscut pe membrii familiei Joiţa. Natalia şi Dumitru Joiţa trăiesc într-o casă izolată, pe un deal din satul Motnău, comuna Dumitreşti, judeţul Vrancea, împreună cu cei cinci copii – Ionuţ, Zenovia, Maria, Ştefania şi Marius, de 11, 10, 8, 7 şi 5 ani şi cu mama lui Dumitru, în vârstă de 77 de ani, bolnavă de autism. Dorm toţi opt într-o cameră de nu mai mult de 8 metri pătraţi, în două paturi mici, unite, unde copiii îşi fac şi temele, neavând loc cu toţii la masă. Nu au un venit stabil, părinţii lucrează cu ziua, pentru oamenii din sat, numai pe timp de vară”, a povestit lt. Garofiţa Buzoianu, ofiţer de informare şi relaţii publice Batalionul 280 Infanterie. Misiunea militarilor nu a fost una uşoară pentru că locuinţa acestei familii se află la aproape 12 kilometri de sat. „Casa este situată la 12 km de sat, distanţă pe care cei patru copii care merg la şcoală o parcurg zilnic pe jos, prin pădure, peste pârâul care străbate comuna şi, mai departe, pe drumul de piatră până în sat. Cu mare dificultate părinţii le pot asigura copiilor mâncarea de zi cu zi şi rechizitele pentru şcoală, în timp ce hăinuţele pe care le poartă sunt primite de la săteni. Militarii au fost întâmpinaţi de copii, timizi şi bucuroşi de oaspeţi, dar îmbrăcaţi ca de primăvară, fără nicio geacă pe ei. De încăţat nu au decât adidaşi, iar Natalia şi Dumitru nu le pot cumpăra ghetuţe pentru iarnă „copiilor din pădure”, aşa cum sunt cunoscuţi; sunt prea scumpe”, a mai spus lt. Garofiţa Buzoianu. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.