Social

Gripa se extinde în judeţ! - Epidemie infecţioasă printre copiii internaţi în centrele DGASPC

Raluca Manolache
19 feb 2014 1291 vizualizări
Mai mulţi copii aflaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost aduşi la Spital după ce au început să se simtă rău u alte patru persoane au ajuns la spital cu simptome ale gripei

Gripa se extinde în judeţ! Fluctuaţiile de temperatură din ultima perioadă favorizează şi creşterea numărului de îmbolnăviri. Medicii specialişti de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani au raportat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea patru suspiciuni de gripă. Este vorba despre patru persoane care au ajuns la spital pentru că prezentau principalele simptome ale gripei, febră de 39-40 grade Celsius, tuse, gat uscat, dureri musculare şi de cap, frisoane, stare accentuată de oboseală. Pentru a se confirma dacă este vorba despre această boală de sezon, specialiştii de la DSP au recoltat probe de la aceşti pacienţi, iar acestea au fost trimise la Institutul Cantacuzino pentru a fi analizate. Cei mai afectaţi de vremea de afară răman însă copiii. Aşa se face că duminică mai mulţi copii aflaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au fost aduşi la Spitalul Judeţean din Focşani după ce au început să se simtă rău. Iniţial nu s-au cunoscut cauzele îmbolnivirii, dar în urma investigaţiilor medicale s-a constatat că cei mai mulţi dintre pacienţi aveau amigdalită pultacee. Copiii, cu varste între 2 şi 14 ani, nu au rămas însă internaţi în spital. „Nu au ridicat probleme deosebite. Copiii tuşeau, erau răciţi şi nu au rămas internaţi în spital”, a precizat dr. Gheorghe Munteanu, şeful secţiei de pediatrie de la Spital. Şi la nivelul DGASPC s-au luat o serie de măsuri pentru că numărul copiilor bolnavi a crescut în ultima perioadă. „Este o epidemie infecţioasă transmisă anaerob de la un copil la altul. Avem două cazuri de varicelă, un caz de rubeolă şi 10 cazuri de amigdalită pultacee. Toţi copiii au fost evaluaţi din punct de vedere medical, le-a fost stabilizată starea de sănătate şi le-a fost prescris tratamentul medical. Am recomandat personalului, urmărirea atentă a stării de sănătate a minorilor şi am izolat copiii cu afecţiuni”, a precizat Daniela Nicolaş, directorul DGASPC.

Ucis de pneumonie

Din cauza vremii numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămană. S-a înregistrat astfel şi un deces din cauza pneumoniei. Este vorba despre un bărbat de 66 ani din comuna Moviliţa. Acesta a murit după ce a primit de la medicii Spitalului Focşani diagnosticul de supuraţie bronhopulmonară. Conform raportărilor făcute către DSP Vrancea, în ultima săptămană 915 persoane au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute însă marea majoritate a bolnavilor nu au necesitat tratament de specialitate în spital, fiind internaţi doar 48 bolnavi, iar alte 316 de persoane au aflat că suferă de pneumonie şi 117 dintre acestea au trebuit să se interneze în spital. Nu trebuie să uităm nici de măsurile de igienă personală, pentru că spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.