Social

Salarii de aproape 10 milioane lei la ISU Vrancea în 2013

Raluca Manolache
16 feb 2014 1345 vizualizări
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a cuprins în raportul de activitate pe 2013 şi o situaţie cu privire la plafonul bugetar aprobat la Titlul „Cheltuieli de personal”.

Este vorba despre un buget de peste  20 milioane lei, sumă din care s-au asigurat drepturile băneşti pentru cadrele militare şi personalul contractual, compensaţii lunare pentru chirie, precum şi achitarea contravalorii normelor de hrană şi valoarea financiară a echipamentului pe anul 2012 şi parţial 2013. Conform bilanţului, drepturile salariale, ce au cuprins şi sumele cheltuite pentru diurna pompierilor aflaţi în misiune, pentru plata chiriilor, se ridică la aproape 10 milioane lei, iar pentru norma de hrană, uniformă şi echipament, pentru plata abonamentelor transport la şi de la locul de muncă, s-a cheltuit suma de 4,6 milioane lei. S-au mai plătit însă şi 3,8 milioane lei în dreptul contribuţiei unităţii la bugetul consolidat al statului. Pompierii au primit însă bani mai puţini la capitolul cheltuieli materiale. “Cu toate că în anul 2013 intervenţiile au fost sensibil egale cu cele din 2012 , unii indicatori crescând în 2013 faţă de 2012 şi amintim intervenţiile S.M.U.R.D. în număr de 3174 faţă de 3043 în 2012 -  bugetul prevăzut la TITLUL II” Cheltuieli materiale “ pentru 2013 a fost în procent de 55% din cel alocat pentru 2012 respectiv 544 mii lei faţă de 960 mii lei”, spun pompierii în cadrul bilanţului de activitate. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.