Social

Primăriile pot plăti salariile medicilor din spitale

Raluca Manolache
16 feb 2014 1739 vizualizări
Spitalele care se află în subordinea primăriilor pot primi însă sprijin şi de la Ministerul Sănătăţii

Salariile medicilor pot fi plătite de primării! Ministerul Sănătăţii le dă posibilitatea autorităţilor locale, care au în subordine unităţi spitaliceşti, să îi motiveze financiar pe medici pentru a nu-şi părăsi locurile de muncă. Astfel, din acest an, autorităţile locale pot participa la cheltuielile de personal, respectiv pot da salarii medicilor şi asistentelor din spitalele aflate în subordine. S-a modificat în acest sens Legea Sănătăţii, care arată că “autorităţile administraţiei publice locale pot participa la finanţarea unor cheltuieli de administrare şi funcţionare, respectiv cheltuieli de personal, stabilite în condiţiile legii, bunuri şi servicii, investiţii, reparaţii capitale, consolidare, extindere şi modernizare, dotări cu echipamente medicale ale furnizorilor de servicii medicale, aflaţi în subordinea altor autorităţi ale administraţiei publice locale, în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinaţie în bugetele proprii”. Spitalele care se află în subordinea primăriilor pot primi însă sprijin şi de la Ministerul Sănătăţii. “Spitalele publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale pot primi sume de la bugetul de stat şi din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii, care se alocă prin transfer în baza contractelor încheiate între structurile de specialitate şi autorităţile administraţiei publice locale în subordinea cărora funcţionează respectivele unităţi, conform prevederilor art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completarile ulterioare, pentru: finalizarea obiectivelor de investiţii noi, de investiţii în continuare, aflate în derulare şi finanţate, anterior datei transferării managementului spitalelor publice, prin programele de investiţii anuale ale Ministerului Sanătăţii; dotarea cu aparatură medicală; reparaţii capitale la spitale; finanţarea obiectivelor de modernizare, transformare şi extindere a construcţiilor existente, precum şi expertizarea, proiectarea şi consolidarea clădirilor”, se arată în Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În Vrancea, doar două spitale se află în subordinea primăriilor. Este vorba despre unităţile din Panciu şi Adjud. Celelalte spitale din Focşani, Vidra şi Dumbrăveni ar fi trebuit să treacă în subordinea Consiliului Judeţean Vrancea, dar autorităţile judeţene au refuzat din cauza datoriilor acumulate de aceste unităţi. (Raluca MANOLACHE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.