Social

“Vă rog din suflet să mă ajutaţi să nu-mi pierd soţul!”

Raluca Manolache
12 feb 2014 2008 vizualizări
Un bărbat din Focşani care suferă de leucemie are nevoie de ajutor.Focşăneanul Constantin Ilie a fost diagnosticat cu această boală cruntă în 2010 pe cand se afla în concendiu cu familia în Grecia.Deşi boala a remis după un an de chimioterapie, în urma ultimelor analize medicale făcute s-a constatat că boala a recidivat.Leucemia mieloidă acută este un tip de cancer al sangelui care se agraveaza rapid dacă nu este tratat

“Vă rog din suflet să mă ajutaţi să nu-mi pierd soţul”! Acesta este strigătul de ajutor al Danielei Ilie, din Focşani, care are nevoie de sprijinul vrancenilor cu inimă mare pentru că soţul, tatăl copiilor acesteia, se află în tratament pentru o boală cruntă, leucemie mieloidă acută. Femeia ne-a povestit că soţul ei, Constantin Ilie, de 44 ani, a fost diagnosticat cu această boală cruntă în 2010, pe cand se aflau în concendiu în Grecia. După mai multe zile cu temperatură mare, Constantin Ilie s-a dus la un spital din Grecia pentru un control de specialitate, moment în care i s-a pus şi diagnosticul de leucemie. Bărbatul a rămas din septembrie 2010 şi pană în luna iulie 2011 la tratament în Grecia şi, după toată această perioadă, în care a făcut chimioterapie, boala a remis. Aceasta doar pană în septembrie 2013, cand bărbatul a început să se simtă din nou foarte rău. În urma analizelor medicale, s-a constatat că boala a recidivat.

"Nu mai am putere financiară să continui"

Constantin Ilie este internat acum la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi soţia acestuia are nevoie de ajutor financiar, ţinand cont de faptul că leucemia este o boală grea şi costisitoare. Femeia, care are doi copii de crescut, spune că nu se mai ajunge cu banii pentru că trăieşte dintr-un salariu foarte mic. “Din 2010, soţul meu Ilie Constantin a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă acută. A urmat chimioterapie pană în iulie 2011, după care boala a fost pe remisie pană în septembrie 2013. Boala a recidivat, acum este în chimioterapie, se află internat la Fundeni. Dacă vom reuşi iarăşi punerea bolii pe remisie are nevoie de transplant. Pană în prezent, m-am chinuit singură, dar nu mai am putere financiară să continui deoarece salariul meu este 700 lei şi am doi copii de 10 şi 15 ani, iar cheltuielile pentru acest tratament sunt peste puterea mea. Pur şi simplu, nu am cu ce să ajung la el pentru schimburi şi mancare, tratamentul nu am cu ce să-l cumpăr. Vă rog din suflet să mă ajutaţi să nu-mi pierd soţul”, este mesajul Danielei Ilie către toţi cei care citesc acest articol. Persoanele de bine care doresc să îi ofere o speranţă, un ajutor financiar, o pot contacta la numărul de telefon 0754.594.666. (Raluca MANOLACHE)

Ce este leucemia mieloidă acută

Leucemia este un termen care acoperă un spectru mai larg de boli. La rândul ei, aceasta face parte din grupul mai larg de boli care afectează sângele, măduva osoasă și sistemul limfoid, care sunt toate cunoscute ca tumori hematologice. Leucemia mieloidă acută la adulţi este un tip de cancer al s angelui în care măduva osoasă produce mieloblasti anormali (mieloblasti – un stadiu în dezvoltarea celulelor albe), celule roşii sau trombocite anormale.  Acest tip de cancer se agraveaza rapid dacă nu este tratat. Specialiştii spun că este cel mai obişnuit tip de leucemie la adulţi. "În cazul leucemiei acute mieloide celulele anormale sau celulele canceroase sunt celulele mieloide care nu vor mai ajunge la maturitate, rămanand nefuncţionale. Din acest motiv persoanele bolnave au un risc crescut de infecţii", explică specialiştii. Aproximativ 20% din pacienţi nu răspund la tratament sau manifestă efecte secundare puternice. În plus, nu s-a găsit încă un remediu definitiv, astfel încât pot apărea recăderi după terminarea tratamentului. Medicii spun că până în anul 2021, fiecare român va cunoaşte cel puţin un om bolnav de leucemie mieloidă. În anul 2000 aproximativ 256.000 de copii și adulți din întreaga lume au dezvoltat o formă de leucemie, iar 209.000 au murit din cauza ei. Aproximativ 90% din toate cazurile de leucemie sunt diagnosticate la adulți.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
purchase_cialis, acum 3010 zile, 22 ore, 52 minute, 26 secunde
Hello!
fast, acum 3010 zile, 22 ore, 52 minute, 54 secunde
Hello!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.