Social

Asociatiile de proprietari, codase la achitarea facturilor ENET

Iulia Crețu
28 nov 2007 616 vizualizări
Daca ati intirziat platile si ati acumulat datorii de 1.000 RON ar trebui sa va grabiti pentru a evita chemarea in judecata

Societatea locala de producere si furnizare a agentului termic, ENET SA Focsani arata cu degetul asupra asociatiilor de proprietari din municipiu care sint codase la achitarea facturilor la agentul termic. Potrivit declaratiilor facute de directorul Valter Popescu, 30-35% din datoriile totale provin de la asociatii. In acest moment, focsanenii au de platit din urma in jur de 8,3 milioane RON (83 miliarde lei vechi) pentru caldura din calorifere si apa calda de la dus. Gradul de incasare difera si el, de la 10-12% la asociatiile de proprietari, la 57% la casieriile ENET. Directorul Valter Popescu pune aceasta diferenta pe seama lipsei fermitatii administratorilor care nu reusesc sa isi convinga vecinii sa achite la timp pentru a evita penalizarile si rusinea de a fi pe lista datornicilor, asa cum se intimpla si cu datornicul Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, care are de achtat la societatea de termoficare in jur de 7.000 de lei. "Avem 83 de miliarde datorii. Probleme avem la asociatiile de proprietari, la incasarea la comun. 30-35% din valoarea facturii apartine asociatiilor, iar gradul lor de incasare este mai mic decit cel de la casieriile noastre. Nu am dubii cum ca ar stringe banii si ar face altceva cu ei, insa nu sint destul de fermi", ne-a declarat ing. Valter Popescu, directorul SC ENET SA. Acesta a mai precizat ca oamenii sint avertizati asupra datoriilor acumulate de la 1.000-1.500 RON. Tribunalul nu este primul pas, datornicilor le mai este data o sansa prin reesalonarea platilor. "Le trimitem scrisori, ii rugam sa vina sa reglementam datoriile. Si procesele ne costa, vrem sa le evitam, nu ne dorim sa ajungem sa scoatem apartamentele la vinzare", a adaugat directorul ENET. Acesta mai aduce in atentie si problema oamenilor extrem de ocupati, carora programul nu le perminte mereu sa ajunga la casierie cu factura pentru a achita, chiar daca au bani. Pentru acestia exista posibilitatea platii consumului de agent termic prin card. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.