Social

Fara ambulante din cauza literei V

Cristina Palade
28 nov 2007 750 vizualizări
Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) nu va primi la timp masinile promise de Ministerul Sanatatii Publice (MSP), atit de necesare desfasurarii activitatii.

Ambulantele promise de Ministerul Sanatatii Publice vor ajunge in Vrancea abia anul viitor

Potrivit doctorului Danut Ceamburu, directorul SAJ Vrancea, cele 11 masini de tip B pentru urgente nu numai ca nu vor mai ajunge in judet saptamina acesta, dar nu vor sosi nici macar pina la finele anului, fara ca motivatia intirzierii sa fie cunoscuta oficial. "Cele 11 masini tip B repartizate judetului nostru vor ajunge incepind de anul viitor. Nu stim inca de ce s-a facut aceasta aminare, probabil ca sintem cu litera «V» la judet si trebuie sa ne asteptam rindul la programare. Stim doar ca pe data de 20 ianuarie vor veni primele trei ambulante de tip B, iar restul in cursul lunii februarie", ne-a declarat dr. Danut Ceamburu. Chiar daca nu va avea masini noi de sarbatori, SAJ Vrancea va avea serviciile medicale decontate deoarece unitatea are de primit bani de la Spitalul Judetean, dar si de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) pentru serviciile medicale prestate si nedecontate la timp. In urma intilnirii cu managerul celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet, directorul SAJ Vrancea are promisiunea ca va primi suma de 3 milioane lei, ce reprezinta serviciile medicale pe lunile septembrie-octombrie-noiembrie, pina la sfirsitul anului. Tot pina la finele anului s-a angajat si Mihai Copaci, preseditele CAS, ca va achita datoriile restante. "Este vorba despre 1.800.000 lei. In momentul de fata noi platim realizari de servicii peste valoarea de contract. Pina in prezent am achitat suma de 345.000 lei, iar pina la sfirsitul saptaminii mai platim suma de 945.000 lei, care reprezinta 21% din valoarea serviciilor peste valoarea de contract", ne-a declarat seful CAS. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.