Social

Case doar pe listele de asteptare

Doina Ganea
27 nov 2007 706 vizualizări
Lista de prioritati pentru repartizarea locuintelor din fondul locativ de stat in baza prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996, cuprinde la Focsani un numar de 253 de persoane. Lista care va fi supusa astazi votului consilierilor nu a mai fost reactualizata din anul 2005 si nici trecuta prin votul alesilor locali.

Peste 250 de focsaneni asteapta locuinte de la Primarie

Conform legii locuintei, pentru a beneficia de o casa din fondul locativ de stat, solicitantii trebuie sa indeplineasca unele criterii privind conditiile actuale de locuit, numarul membrilor de familie, starea de sanatate a acestora, venitul mediu net pe membru de familie, dar si vechimea cererii. Potrivit raportului Serviciului de administrare a fondului locativ din cadrul Primariei Focsani, anul acesta au fost depuse 81 de dosare noi, din care 21 au fost respinse intrucit solicitantii nu indeplineau cerintele legale (au mai instrainat o locuinta proprietate personala dupa anul 1990, nu detineau mutatii definitive pe Focsani sau mai primisera locuinte din fondul locativ sau prin intermediul ANL). Cei peste 250 de solicitanti aflati pe lista de prioritati au punctaje cuprinse intre 16 si 84 de puncte, ceea ce-i diferentiaza si ii aseaza pe locuri diferite in lista. Printre solicitantii unei case de la stat se numara multi angajati ai municipalitatii, printre care si consilierul juridic Violeta Dima din cadrul aparatului propriu al Consiliului Local Focsani. Pozitionarea pe o lista de prioritati nu ofera insa si garantia obtinerii unei locuinte, mai ales ca multi dintre solicitanti au ani buni de cind bat drumurile la Primarie pentru o locuinta din fondul locativ de stat. Potrivit declaratiilor de data recenta ale primarului Decebal Bacinschi, municipalitatea nu detine la acest moment nici o locuinta libera, edilii neputind asigura locuinte corespunzatoare nici macar celor evacuati din locuintele retrocedate fosstilor proprietari deposedati abuziv de regimul comunist. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.