Social

Sirenele salvarilor s-au inmultit

Cristina Palade
21 nov 2007 846 vizualizări
Luni seara, la Serviciul Judetean de Ambulanta Vrancea (SAJ) au sosit doua ambulante noi, marca Fiat, tip A1, pentru transportul de persoane. O ambulanta va merge la Marasesti si una va ramine la Focsani.

"Aceste masini sint pentru transportul pacientilor, insa au un nivel inalt de dotare, deoarece au aspirator, monitor, targa, oxigen, trusa de urgenta", ne-a declarat dr. Danut Ceamburu, directorul SAJ Vrancea. Pe linga ambulantele sosite luni, SAJ Vrancea mai asteapta saptamina viitoare alte 11 masini de tip B pentru urgente medicale, de la Ministerul Sanatatii Publice. Costul unei ambulante A1 este intre 50.000 si 60.000 de euro, iar cele de tip B si C valoreaza 110.000 euro. Pretul mare este conditionat de dotarile din ambulante, care cuprind si defibrilatoare care pot transmite datele in timp real, dar si un nou tip de statie prin care se poate transmite direct in masina ordinul de misiune. Masinile de tip C mai au in plus si GPS. Cit despre ambulantele de tip ACD care au venit in urma cu o saptamina, acestea asteapta sa fie repartizate in judet. Pina acum doar o ambulanta a fost trimisa la Adjud, iar restul pazesc intrarea in parcul auto la SAJ Vrancea deoarece medicii de familie refuza sa faca garzi in centrele de permanenta. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.