Social

Notar reclamat ca nu cunoaste legile

Cristi Irimia
20 nov 2007 1822 vizualizări
Mai multi frati din Moinesti, judetul Bacau, au venit la Adjud pentru a-si rezolva o serie de probleme legate de primirea unei rente viagere.

Fratii Popa din Moinesti sustin ca li s-a facut un act notarial care nu le-a fost de folos

Astfel, Mitica Popa, Jan Popa si Andone Popa, alaturi de alti doi frati au mers la un notariat public in Adjud unde sustin ca au platit pentru un act care nu le-a fost de folos. "Sintem sase frati, insa unul a decedat. Ne consideram indreptatiti sa primim o renta viagera pentru 2,27 hectare de pamint. Pentru ca nu aveam succesiunea facuta, ne-am prezentat la notariatul doamnei Veronica Chiriac, la Adjud. Ne-a intrebat daca sintem toti, noi i-am zis ca unul dintre frati este decedat, dar am venit cu sotia celui decedat, in contextul in care el (n. r. - Vasile Popa) nu avea copii. Noi am cerut sa ne faca act pentru renta viagera pe suprafata respectiva, insa notarul ne-a dat o procura in care scria ca trebuie sa ne ridicam toate drepturile care ni se cuvin de la Primaria Pufesti. Ulterior, am aflat ca Primaria nu ne poate da nimic, deoarece renta viagera trebuie sa o primim de la Agentia Domeniilor Statului. De altfel, la ADS ni s-a spus ca nu este valabil actul de la notar. Ne-a dat de la ADS copie dupa ordonanta care reglementeaza chestiunea rentei viagere. Am revenit la notar, pentru refacerea actelor notariale si i-am aratat doamnei Chiriac actele primite de la ADS, in care erau trecute reglementarile privind renta viagera. Ni le-a luat, a facut copii spunind ca ii trebuie si ei. De aici am dedus ca nu cunostea reglementarile legale in vigoare", au spus la unison cei trei frati Popa care ne-au vizitat la redactie. Acestia s-au aratat deranjati de faptul ca li s-au luat bani pentru un act care nu le-a fost de folos, dar si pentru ca au pierdut timp pe drum, in conditiile in care nu le-a fost rezolvata problema, pozitiv sau negativ, inca de la inceput.

Notarul public Veronica Chiriac sustine ca le-a facut fratilor Popa o procura exact cum solicitasera acestia: "Initial mi-au cerut ceva, apoi altceva. Am incercat sa discut cu ei, sa rezolv cit pot de bine situatia. Ei ar fi vrut sa fac nu stiu ce act, fara sa fie prezenti toti cei sase frati. Asta ar fi insemnat sa incalc legea. N-am vrut sa fac asta. Am stat doua ore de vorba cu ei, apoi au inceput sa devina violenti verbal pentru ca nu doream sa le fac asa cum insistau ei. Altceva nu am de spus cu privire la acest caz", ne-a declarat Veronica Chiriac. Fratii Popa au adaugat ca vor sa reclame cazul si la Uniunea Nationala a Notarilor Publici. (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.