Social

Ajutoare de incalzire pentru voturi

Cristi Irimia
19 nov 2007 635 vizualizări
Conducerea PLD Vrancea sustine ca unii primari conditioneaza acordarea ajutoarelor de incalzire de modul in care vor vota beneficiarii pe 25 noiembrie.

Turul Vrancei

"Printr-o practica imorala si ilegala, edilii locali din mediul rural au intirziat premeditat acordarea ajutoarelor de incalzare si a ajutoarelor sociale pentru populatie, astfel incit plata acestora sa fie asociata votului politic din 25 noiembrie", se arata intr-un comunicat al liberal-democratilor. Acestia condamna asemenea practici, atragind atentia ca pot intra in categoria faptelor penale, insa nu dau ca exemplu nici un primar care ar fi utilizat in acest fel acordarea ajutoarelor de incalzire. In alta ordine de idei, PLD Vrancea va primi astazi vizita prim - vicepresedintelui Gheorghe Flutur. (M. B.)


Avem ger de cod galben


Meteorologii au emis simbata o atentionare cod galben pentru vreme rece pentru 20 de judete, printre care si Vrancea. Avertizarea a fost prelungita ulterior pina miine. In acest interval de timp au fost anuntate intensificari ale vintului, in Muntenia, Oltenia, Dobrogea si sudul tarii. Meteorologii au avertizat ca precipitatiile sub forma de ploaie din sudul tarii se vor transforma in ninsori. Deocamdata, in Vrancea nu s-au inregistrat probleme,in comparatie cu alte judete unde zeci de localitati au ramas fara

alimentare cu energie electrica, iar acoperisurile au fost smulse vint. Si hidrologii au emis ieri o atentionare cod galben pentru inundatii in opt judete di Banat si Oltenia, care va dura pina miine.

(M. B.)


Procese judecate in "bezna"


Magistratii de la Sectia comerciala si de contencios administrativ a Tribunalului Vrancea au fost nevoiti sa judece in semiintuneric mai multe dosare. S-a intimplat saptamina trecuta, cind sala de judecata de pe B-dul Independentei n-a mai beneficiat de curent electric timp de citeva zeci de minute. Pentru a nu intrerupe procesele, avind in vedere faptul ca sala nu dispune de ferestre, judecatorii au decis sa deschida larg usile de la intrarea in incapere. Spetele au continuat astfel, intr-o luminozitate precara,

comicul situatiei fiind acela ca, din cind in cind, persoanele care stateau in dreptul usii, implicit al luminii, erau "somate" sa paraseasca zona. (C. I.)


Sandica Apostolescu, cu acte in regula la DIICOT


Procurorul Sandica Apostolescu a fost numit in functie in mod oficial, in cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism. Apostolescu va face echipa cu procurorul Gheorghe Stanciu, cel care raspunde de judetul Vrancea in cadrul structurii teritoriale locale a DIICOT. Sandica Apostolescu activase in ultimele luni tot in echipa cu Stanciu, inainte fiind procuror la Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. (C. I.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.