Social

Program de monitorizare a drepturilor copilului

Cristina Palade
19 nov 2007 1219 vizualizări
Astazi incepe cel de-al treilea modul din cadrul programului "Promovarea standardelor minime obligatorii din domeniul protectiei copilului"

Astazi, 20 de specialisti din cadrul Serviciului de Tip Rezidential al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vrancea vor participa la un curs de formare privind drepturile copilului. Cei 20 de specialisti sint referenti, educatori, personal aflat in contact direct si nemijlocit cu beneficiarii. Acesta este cel de-al treilea modul, care se va desfasura in perioada 19-21 noiembrie si face parte din cadrul programului "Promovarea standardelor minime obligatorii din domeniul protectiei copilului si monitorizarea respectarii drepturilor copiului". Proiectul este derulat de "Holt Romania-Fundatia de Consultanta si Servicii Sociale pentru Copii si Familii" si DGASPC Vrancea in baza Programului de Interes National, PIN 3/2007, care este finantat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului. La primele doua module, care s-au desfasurat in perioada 29-31 octombrie si 13-15 noiembrie, au participat 20 de asistenti sociali, psihologi, referenti, educatori din cadrul Serviciului de Tip Rezidential al DGASPC, precum si 30 de specialisti din cadrul Serviciilor Locale de Asistenta Sociala din unitatile administrativ-teritoriale ale judetului. "Tematica cursului a cuprins informatii privind organizarea si functionarea sistemului national de protectie a copilului, rolul si locul serviciilor de protectie de tip rezidential, rolul si responsabilitatile personalului angajat in serviciile de tip rezidential, comunicarea cu copilul, integrarea Serviciului de tip rezidential in comuniatate, controlul comportamentului copilului, relatia copilului cu persoanele fata de care a dezvoltat relatii de atasament, participarea copiilor la luarea deciziilor care ii privesc, protectia copilului impotriva abuzului, neglijarii, pedepselor fizice si a exploatarii, dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, managementul stress-ului si al furiei", se arata intr-o nota de presa remisa redactiei de catre DGASPC Vrancea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.