Social

Cantinele vrincene au iesit cu fata curata din controale

Mihaela Beșleagă
19 nov 2007 589 vizualizări
Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au controlat sapte cantine din incinta creselor, gradinitelor, scolilor si spitalelor din Focsani si zona Panciu.

Controlul, efectuat in luna octombrie, a facut parte dintr-o tematica la nivel national privind verificarea respectarii conditiilor de igiena in spatiile de preparare si servire a mesei. Verificarile au relevat faptul ca toate cantinele vrincene respecta regulile de igiena, drept care nici o unitate nu s-a ales cu amenda. "In baza unei note primite de la ANSVSA privind un control la nivel national, ne-am deplasat la unitatile respective si am constatat ca nu exista probleme deosebite. La nivelul judetului Vrancea, controalele la cele sapte unitati au fost fara amenzi", ne-a declarat Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA. La nivel national au fost verificate 826 de unitati. Printre deficientele constatate s-au numarat: nerespectarea conditiilor de igiena, a conditiilor de depozitare si manipulare a materiilor prime si produselor alimentare, absenta contractelor cu unitati de preluare a deseurilor care nu sint destinate consumului uman si cu unitati de efectuare a actiunilor de dezinfectie, dezinsectie si deratizare. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 148 de sanctiuni contraventionale in valoare de 63.350 lei, au fost emise opt ordonante de suspendare a activitatii si doua ordonante de interzicere a activitatii. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.