Social

Medicii din Paunesti dau bani inapoi

Ziarul de Vrancea
16 nov 2007 736 vizualizări
Trei medici din comuna Paunesti au fost "vizitati" de corpul de control al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS). Controlul a avut in vedere activitatea in perioada ianuarie-septembrie 2007 la cabinetele medicilor Cecilia si Iulian Milea si Viorica Neagu

"Inspectorii corpului de control au urmarit verificarea prin sondaj a modului de respectare a conditiilor existente la momentul evaluarii, verificarea clauzelor contractuale, precum si verificarea prin sondaj a serviciilor contractate si efectuate", ne-a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS. Din verificari s-a constatat lipsa adeverintelor de elev si student pentru pacientii care au implinit virsta de 18 ani. Medicii au incercat sa se disculpe pentru neregulile din propriile documente. "Trebuie sa facem curatenie in listele de pacienti", ne-a declarat medicul Viorica Neagu. Potrivit spuselor medicilor, tinerii care au depasit virsta de 18 ani trebuie sa-si innoiasca mereu dovada de coasigurat in sistemul sanitar. Pentru elevi si studenti, acest lucru se poate face doar o data pentru un an scolar, pentru someri se cere insa o data la trei luni. "Controlul s-a referit mai mult la activitati paraclinice, s-au verificat adeverintele care faceau dovada de asigurat", ne-a declarat medicul Cecilia Milea. In urma controlului s-a dispus actualizarea documentelor privind calitatea de asigurat pentru toti pacientii si restituirea capitatiei, respectiv suma de 395 lei, pentru pacientii care au indeplinit 18 ani dar nu au stabilit calitatea de asigurat. (C. PALADE, A. M. CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.