Social

Patru ambulante noi la SAJ Vrancea

Cristina Palade
12 nov 2007 1361 vizualizări
De vineri, Serviciul Judetean de Ambulanta (SAJ) are in dotare inca patru masini noi noute. Aceste masini sint de tip ACD, adica ambulante de consultatii la domiciliu.

"Masinile asigura doar consultatii la domiciliu. Ambulantele sint dotate cu defibrilator, EKG, laringoscop, balon de ventilatie, glucometru, tensiometru, stetoscop si medicatia necesara. Pe linga toate acestea, dar si pentru o mai buna comunicare, masina este dotata cu telefon mobil si GPS. Toate acestea ca sa ne usureze noua munca ca sa nu mai fim chemati pentru orice lucru marunt in teritoriu", ne-a declarat dr. Danut Ceamburu, directorul SAJ Vrancea. Noile ambulante repartizate serviciilor judetene vor putea fi supravegheate prin satelit, avind in vedere ca vor fi dotate cu GPS, dar si cu tahografe digitale care pot monitoriza consumul de carburant si daca a fost pornit girofarul sau sirena ambulantei. Cu toate acestea, medicii de familie din Vrancea nu sint dispusi sa faca garzi pe astfel de masini nici daca sint platiti pentru serviciile prestate. Doar dr. Sorin Dobrescu de la Tulnici a fost de acord cu formarea unui nou centru de asigurarea permanentei in localitate. "Deocamdata, o masina va merge la Tulnici. Pe restul le vom tine la SAJ daca medicii de aici nu vor sa faca aceste centre. Dar este pacat de masini ca sint niste bijuterii", a mai completat Danut Ceamburu. De anul viitor, odata cu modificarea contractului cadru, medicii de familie vor fi obligati sa asigure permanenta in astfel de centre si sa faca garzile mult contestate. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.