Social

Moise a preluat iar friiele Spitalului Judetean

Cristina Palade
10 nov 2007 858 vizualizări
Fostul director a revenit la conducerea Spitalului Judetean care are insa datorii neachitate din anii trecuti

Orelistul Nicolae Moise a preluat, de ieri, friiele celei mai mari unitati cu paturi din judet. Democratul Nicolae Moise a venit iar la conducerea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani in urma Ordinului nr. 1434/8.11.2007, semnat de ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu. "Ordinul ministrului Sanatatii Publice nr. 668/23.05.2007 cu privire la eliberarea domnului dr. Moise Ioan Nicolae din functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta «Sfintul Pantelimon» Focsani se suspenda conform sentintei Curtii de Apel Bucuresti nr. 2613/25.10.2007. Incepind cu data prezentului ordin, domnul dr. Moise Ioan Nicolae se reintegreaza in functia de manager la Spitalul Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani", se arata in ordinul venit, ieri, pe adresa celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet. In functia de director medical al spitalului va ramine in continuare dr. Doina Carteleanu, care a fost numita in functie cu delegatie de catre ministrul liberal Eugen Nicolaescu. Inca din prima zi a instalarii sale la conducerea spitalului, democratul Nicolae Moise a avut o intilnire cu toti responsabilii si angajatii de la personal care i-au prezentat raportul privind starea actuala a unitatii spitalicesti. Potrivit doctorului Moise, primele lucruri pe care le va face la Spital vor fi legate de reluarea lucrarilor de reamenajare si reparatii la Sectia de contagioase si la celelalte sectii, dar in mod deosebit la blocul alimentar. Ieri, noul si fostul manager general au evitat sa stea de vorba prea mult cu reprezentantii mass-media, anuntind o conferinta de presa pentru saptamina viitoare.


Datorii de 10 milioane de lei


Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" are datorii de aproape 10 milioane de lei pentru servicii medicale si medicamente. "Datoriile spitalului catre furnizorii de medicamente, materiale sanitare si dezinfectanti la data de 1 noiembrie 2007 se ridica la suma de 9.779.821,01 lei", ne-a declarat Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului. Aceste sume sint datorii ale spitalului inca din anul 2005, pe care unitatea nu a putut sa le achite pina in prezent. Sumele alocate de CAS in acest an celei mai mari unitati cu paturi din judet au permis plata datoriilor pe 2005 si o parte din 2006. Suma achitata este de 1,3 milioane lei. "Tinind cont ca asteptam si niste rectificari bugetare si achitarea unor arierate de catre Ministerul Sanatatii, estimam reducerea datoriilor cu 50% pina la data de 30 decembrie", ne-a declarat Nicolai Marascu, directorul economic al Spitalului Judetean. Potrivit presedintelui CJAS, Mihail Copaci, situatia Spitalului Judetean este mult mai buna in acest an deoarece, desi anul 2006 a fost anul in care s-au acumulat cele mai multe datorii, spitalul a reusit sa achite o buna parte dintre acestea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.