Social

Festivalul Sanselor Tale la Centrul Dănut

Valentin Muscă
8 nov 2007 685 vizualizări
este pentru prima dată cînd Centrul din Pitulusa este inclus pe agenda acestei manifestări europene

Eveniment in premieră la Brosteni. Centrul de zi "Dănut" pentru copii cu dizabilităti din satul Pitulusa a fost inclus pe agenda manifestărilor europene a Festivalului Sanselor Tale. De la orele 13:30, Odette Irimia, specialist in educatie la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" din Focsani si coordonator pentru Vrancea al acestei manifestări, va prezenta la Centrul "Dănut" scopul programului care se desfăsoară in mai multe localităti din Vrancea. Pentru Centrul de la Pitulusa intilnirea va avea si o temă particulară de discutii si anume "Jocul ca metodă de dezvoltare umană". "Nu este prima noastră manifestare in colaborare cu Ateneul. Am participat la mai multe expozitii de pictură cu lucrări ale copiilor din Centrul nostru, organizate la Ateneu. De această dată insă dorim să analizăm maniera in care sint acceptati copiii cu dizabilităti in cadrul comunitătilor si diferitele aspecte ale discriminării la care sint supusi cei cu dizabilităti. De asemenea, vrem să prezentăm si avantajele jocului ca metodă eudcativă. Faptul că am fost inclusi pe agenda unei manifestări ample de către Ateneul Popular dovedeste că munca voluntarilor din centru nostru a avut ecou", ne-a spus Elisabeta Norocea, directorul Centrul "Dănut". Institutia socială din Brosteni este pină in prezent singurul centru de acest gen de pe Valea Milcovului. înaugurată pe 29 iunie 2006, ca un parteneriat intre Fundatia "Lumea copiilor" si parohia Sfintul Gheorghe din Pitulusa, astăzi se găseste in grija parohiei din localitate si asigură servicii sociale la peste 20 de copii. Ignorată initial de autoritătile din Brosteni, se pare că in ultimul timp acestea au inteles importanta unui asemenea institutii si au inceput să sprijine activitatea Centrului. Multumiti nu sint doar copii, ci si cadrele didactice care pot desfăsura un act educativ eficient atita timp cit după orele de curs copiii mai putin dotati sint sprijiniti de voluntari sub conducerea inv. Jana Tigăeru să-si efectueze temele pentru a doua zi. Ca un centru de acest gen să-si poată continua activitatea este nevoie si de sprijin material. Pentru aceasta generozitatea celor din jur este apreciată, iar cei care doresc să sustină acest spatiu vital pentru copiii cu dizabilităti pot veni la fata locului să se convingă că "omul sfinteste locul". (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.