Social

Kolping Ploscuteni a ajutat 500 de persoane

Mihai Boicu
6 nov 2007 2669 vizualizări
Asistentii medicali au efectuat de la inceputul anului 1.029 de vizite la domiciliu si au parcurs un numar de 513 kilometri

Asociatia Kolping Ploscuteni a inceput in aprilie 2006 proiectul "Centrul de Ingrjirie la Domiciliu St. Tonis Kolping Ploscuteni", care se deruleaza in parteneriat cu Caritas Moldova.

"In luna octombrie 2007, Asociatia Familia Kolping St. Tonis (Germania) a continuat sustinerea proiectului donind materiale sanitare in valoare de 4.000 de euro, necesare derularii proiectului", se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei, semnat de Adrian Baciu, presedintele Kolping Moldova. In acest an proiectul este finantat de Consiliul Local Ploscuteni cu suma de 24.000 lei, necesara pentru acoperirea cheltuielilor salariale pentru cei doi asistenti medicali ai centrului, care se ocupa cu pacientii beneficiari. De la incepererea derularii sale, proiectul a avut ca beneficiari peste 500 de persoane din comuna Ploscuteni-satele Ploescuteni si Argea, care au primit ingrjire medicala la domiciliu de la cei doi asistenti medicali. Potrivit raportului de activitate al "Centrului de Ingrjire la Domiciliu St. Tonis Kolping Ploscuteni" pina in luna septembrie, asistentii medicali au efectuat de la inceputul anului 1.029 de vizite la domiciliu si au parcurs un numar de 513 kilometri. Centrul a prezentat si o statistica defalcata a activitatilor medicale efectuate, in care a primat activitatea de instruire, dar si insosirea la medic sau la alte evenimente, in functie de nevoile bolnavilor. Astfel, in afara de efectuarea tratamentului si altor manevre terapeutice, asistentii au efectuat bai medicinale pentru bolnavi, frectii, injectii, dar si monitorizari ale parametrilor fiziologici. Asociatia Familia Kolping Ploscuteni este o organizatie neguvernamentala sociala-catolica infiintata in anul 1992, a carei misiune este "Ajutor pentru autoajutorare" si care isi propune "sa formeze social, civic, spiritual si profesional membri si nemembri, pentru a se implica in viata comunitatii in care traiesc". (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.