Social

Si-a abandonat copilul ca sa nu afle parintii

Dan Chiriac
29 oct 2007 766 vizualizări
O tinara de 16 ani si-a lasat copilul in scara unui bloc din Focsani, sperind sa nu fie pusa la zid de familie si de oamenii din sat

Politistii vrinceni au identificat-o pe mama care si-a abandonat copilul in scara unui bloc din Focsani, pe data de 1 octombrie. Simbata, politistii din comuna Vidra au stabilit faptul ca o tinara in virsta de 16 ani, Nicuta Tirdea, din comuna Nistoresti, a nascut pe 25 septembrie un baiat la Spitalul Comunal din Vidra, insa nu a ajuns cu bebelusul la domiciliu. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca adolescentei i-a fost teama se intoarca cu copilul acasa, intrucit parintii sai nu stiau ca a ramas insarcinata iar gura satului ar fi putut sa o puna la zid pentru "greseala" comisa in afara unei casnicii. Dupa ce a fost externata, Nicuta s-a urcat intr-un microbuz cu care a venit pina la Focsani, unde si-a abandonat copilul, imbracat sumar, in scara unui bloc de pe strada Ion Basgan. Din fericire, bebelusul a fost gasit de Loredana Moise, o femeie care locuia in blocul respectiv si care a anuntat imediat Politia, prin numarul unic de urgenta 112. Bebelusul a fost transportat imediat la sectia de pediatrie a Spitalului Judetean. Aici, in urma investigatiilor medicale, s-a stabilit ca micutul era sanatos tun.Tinerei i-a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sint efectuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale Focsani sub aspectul savirsirii infractiunii de punere in primejdie a unei persoane aflate in neputinta de a se apara. Odata deconspirata, tinara a parut dispusa sa aiba grija de bebelusul ei, care fusese dat in grija unui asistent maternal. Cind a fost identificata de politisti ea s-a interesat daca micutul este bine. Mai mult ca sigur, Nicuta are nevoie de consiliere psihologica si maternala, dat fiind ca a fost foarte afectata de ceea ce i s-a intimplat in ultimele noua luni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.