Social

Centru de recuperare si reabilitare la Jaristea

Cristina Palade
29 oct 2007 5044 vizualizări
Comuna Jaristea are, incepind de simbata, un Centru de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica (CRRN), care va functiona ca structura a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC).

Centrul va oferi servicii pentru 25 de persoane cu handicap

La inaugurarea noului sediu au participat oficialitati din cadrul DGASPC, dar si din Jaristea. "In acest centru se acorda servicii specifice unui numar de 25 de persoane cu handicap cu afectiuni neuro-psihiatrice. Acesta a fost dat efectiv in folosinta beneficiarilor directi la data de 1 septembrie, iar proiectul in cadrul caruia a fost finantat va fi finalizat pe 29 octombrie", ne-a declarat Luminita Liciu, director executiv adjunct al DGASPC. Infiintarea acestui centru reprezinta cea de-a doua componenta a unui proiect realizat de DGASPC, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Asociatia Promotorilor Dezvoltarii Locale Vrancea si Consiliul Local Odobesti. Prima componenta a sa a avut ca obiectiv infiintarea a doua locuinte minim protejate pentru cite 10 persoane cu handicap incadrate in munca si a fost finalizata la data de 19 februarie prin darea in folosinta a structurilor "Anca" si "Clara", situate in Odobesti. Proiectul "VN 26-Restructurarea CITO Odobesti", in care sint incluse cele doua componente, are o valoare toatala de 572.607 euro si a fost finantat de Comunitatea Europeana cu suma 386.509,73 euro, de Guvernul Romaniei prin Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap cu suma de 128.836,57 euro si cofinantat de Consiliul Judetean Vrancea cu 57.260,70 euro. "Ambele componente ale acestui proiect se subscriu obiectivului general al reformei in cadrul asistentei sociale a persoanelor cu handicap, de inchidere sau restructurare a centrelor «mamut» prin dezinstitutionalizarea asistatilor sau acordarea de servicii specializate in centre rezidentiale cu cel mult 50 de beneficiari", a tinut sa adauge directorul Luminita Liciu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.