Social

Centru nou pentru copiii cu dizabilitati

Cristina Palade
27 oct 2007 1235 vizualizări
Centrul va deservi 20 de copii din sistemul de protectie, dar si alti 80 de pici din comunitate u lucrarile au costat 200.000

O parte dintre copiii cu dizabilitati din judetul nostru au de citeva zile un nou centru de recuperare, situat in strada Cuza Voda nr. 52, in curtea interioara a Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Potrivit initiatorilor, in cadrul Centrului de Zi de Recuperare si Reabilitare Copii cu Dizabilitati, cei mici vor beneficia de asistenta psihologica, kinetoterapie si masaj, logopedie, hidroterapie, activitati educative, consiliere si suport psihologic, precum si alte servicii oferite de catre sapte specialisti, angajati ai Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului (DGASPC). "Centrul reprezinta o confirmare a rezultatelor pozitive in judetul Vrancea a organizatiei SERA Romania pentru protejarea copiilor cu dizabilitati. Din monitorizarea la nivelul judetului sint aproximativ 350 de copii incadrati in cele trei grade de handicap. Din acestia 80 vor fi beneficiarii acestui centru, alaturi de alti 20 de copii din sistemul nostru de protectie. Prin aceasta, centrul este singurul din judet care ofera servicii de acest gen si copiilor din comunitate", ne-a declarat Luminita Liciu, director general adjunct al DGASPC Vrancea. Potrivit reprezentantului Fundatiei SERA, Catalin Ganea, acest centru este unic in judet datorita dotarii cu aparatura performanta. La inaugurare au participat preotul Ioan Gherman, care a realizat si slujba de sfintire a centrului, oficiali ai Consiliului Judetean, printre care si Marian Oprisan, reprezentanti ai spitalului, ai DGASPC, precum si a finantatorului, un ONG care militeaza pentru protectia copiilor aflati in dificultate si care a obtinut miliarde de lei pentru asemenea proiecte sociale. Mentionam ca lucrarile la acest centru au inceput in decembrie 2006 si au fost finalizate in august 2007, valoarea totala a investitiei ridicindu-se la 200.000 de euro. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.