Social

Copiii internati la pediatrie sufera de frig

Cristina Palade
27 oct 2007 662 vizualizări
Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani a inceput sa repare caloriferele de la sectia de pediatrie, unde sint in continuare probleme cu caldura pentru micii pacienti

In majoritatea sectiilor caloriferele abia se dezmortesc

Decizia a fost luata de conducerea spitalului din cauza temperaturilor scazute care s-au inregistrat in ultimele zile si pentru faptul ca la aceasta sectie, spre deosebire de altele, sint internati numai copii sub 14 ani. "Cind s-a facut verificarea pentru caldura nu au fost probleme, dar iata ca acum sint. Instalatia a fost refacuta in urma cu doi ani de zile. Cu toate acestea, la etajul cinci, caloriferele nu se incalzesc cum trebuie si am dat dispozitie ca sa se cumpere calorifere de fonta", a declarat dr. Gabriel Negoita, managerul interimar al spitalului. Potrivit acestuia, inlocuirea sistemului de calorifere va costa in jur de 15.000 lei. Pina atunci, sectia de pediatrie este incalzita de radiatoare achizitionate in anii precedenti. Nici sectiile exterioare nu o duc mai bine cu incalzirea. In afara de sectia de neurologie, care are centrala termica proprie, celelalte sectii se lupta cu frigul din cauza instalatiilor defecte. In aceste conditii, pacientii ingheata de frig prin saloane. "Pe timp de zi, in sectiile exterioare mai sint folosite radiatoare electrice. Am achizitionat acum citeva bucati, dar mai avem rezerve din anii trecuti", a mai completat Gabriel Negoita. Potrivit acestuia, pacientilor nu le este permis sa vina cu astfel de aparate de acasa, insa pot aduce o patura in plus daca este nevoie sau se pot imbraca mai gros. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.