Social

Doua pensionari la sectia de contagioase

Cristina Palade
22 oct 2007 752 vizualizări
Deviza sub care au lucrat cele doua asistente a fost "nu vreau sa gresesc" u in cinstea celor doua "pensionare", colegii de sectie le-au oferit o petrecere surpriza si diplome de colege model

Sectia de boli infectocontagioase a sarbatorit, la sfirsitul saptaminii trecute iesirea la pensie a doua asistente devotate ale sistemului medical. Violeta Roman si Emilia Budala au spus adio unei perioade de munca asidua in sectia de boli contagioase, motiv pentru care, joi, colegele de sectie le-au sarbatorit cum se cuvine pe cele doua asistente. "Este vorba despre o viata de om pusa in slujba altor persoane. Au fost asistente constiincioase. Pe ele nu le-a interesat salariul, ci starea bolnavilor. Dupa 1990, cind au aparut si cazurile de HIV, aceste doua asistente stateau la patul pacientului si se chinuiau sa prinda vena acestuia, lucrind fara manusi. Cu toate acestea, ele au ramas in continuare in sectie", ne-a spus cu admiratie Georgeta Serban, sefa sectiei de boli contagioase. Emilia Budala a lucrat ca asistent pediatru la sectia de nou nascuti de la Spitalul din Marasesti, dar odata cu venirea in Focsani, a ajuns la sectia de boli contagioase, unde a lucrat 25 de ani. "Am lucrat la sectia de contagioase din 1982 si bineinteles ca despartirea a fost destul de trista, deoarece practic eu m-am despartit de o familie. Aceasta a fost cea de-a doua mea familie. Cu totii am trait aceleasi momente, si bune si rele", ne-a spus cu nostalgie Emilia Budala. Violeta Roman, are in spate o munca de mai bine de 40 de ani in domeniul sanitar. Desi a facut specializarea pe obstetrica-ginecologie si a lucrat in maternitatea de la Rimnicu Sarat, apoi a venit la maternitatea din Focsani, Violeta Roman a schimbat sectia, dar nu si mediul de munca, ajungind la boli contagioase, unde a ramas 15 ani. "Acum s-a tras o linie, o linie a vietii", a spus cu regret Violeta Roman. Potrivit Georgetei Serban, deviza sub care au lucrat intotdeauna cele doua asistente a fost "nu vreau sa gresesc", motiv pentru care fisele medicale si documentele erau verificate de doua ori inainte de predare. In cinstea celor doua asistente, colegii din sectie au dat, joia trecuta, o petrecere surpriza. "A fost o adevarata surpriza pentru noi si va ramine o amintire de neuitat. Am primit si o diploma cu parafa medicului", a incheiat cu lacrimi in ochi Violeta Roman. Odata cu plecarea celor doua devotate asistente, sectia de boli contagioase a mai ramas cu cinci medici si 19 asistenti. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.