Social

Atentie la scutirile medicale!

Cristina Palade
22 oct 2007 1154 vizualizări
Eliberarea scutirilor medicale pentru elevi, vizind incapacitatea de a frecventa orelor de educatie fizica si sport, implica o mare responsabilitate si o atentie marita din partea medicilor din reteaua sanitara de stat.

Medicii au fost avertizati sa nu mai elibereze elevilor scutiri "pe ochi frumosi"

Potrivit Corneliei Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica Vrancea, aceste scutiri pot fi eliberate numai in baza ordinului 204/2007 pentru aprobarea Metodologiei privind eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport pentru elevi si studenti si a Baremului medical cuprinzind afectiunile pentru care se acorda scutirile medicale de la orele de educatie fizica si sport de catre medicii unitatii de invatamint sau de medicii de familie pe baza unor analize clinice, recomandate si realizate de medicii de specialitate. "Conform ordinului 204/2007 privind metodologia pentru eliberarea scutirilor medicale de la orele de educatie fizica si sport, dumneavoastra specificati daca elevul respectiv este sanatos sau nu. Diagnosticul de sanatos este foarte greu de pus si, fara o observatie de specialitate, nici nu este posibil. Daca dati un diagnostic, dati numai daca respectivul elev este apt pentru procesul instruitiv-educativ", a specificat dr. Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica la intilnirea cu medicii de familie din judet care a avut loc joia trecuta la Centrul Militar Focsani. In ultimii ani, foarte multi elevi au scos scutiri false de la medicii de familie, care atestau ca sufera de diferite boli grave, fiindu-le imposibila practicarea orelor de educatie fizica si sport. Medicii specialisti spun ca acordarea cu generozitate de scutiri medicale «pe ochi frumosi» duce si la cresterea ratei copiilor obezi la virste destul de fragede, motiv pentru care medicii care practica astfel de metode vor fi aspru sanctionati. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.