Social

Programul de evaluare a scos la iveala multi bolnavi

Cristina Palade
18 oct 2007 718 vizualizări
In urma statisticilor realizate de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) privind Programul de evaluare a starii de sanatate, au fost descoperite foarte multe persoane care prezinta un risc mare de imbolnavire.

Aceste date au fost obtinute in urma raportarilor medicilor de familie si a laboratoarelor pe primul trimestru al desfasurarii programului initiat la 1 iulie. Astfel, au fost descoperite 21730 persoane cu diabet zaharat, 836 persoane bolnave de osteoporoza, 602 persoane cu probleme renale cronice, 2514 persoane cu cancer de col uterin, 1230 cu cancer la sin, 1418 cu cancer uterin, 723 cu cancer de colon rectal si 10555 cu boli cardio vasculare. "In urma raportarilor efectuate pe primul trimestru, cele mai multe boli depistate sint cele de diabet zaharat si bolile de inima", ne-a declarat Mihai Copaci, presedintele director al CAS. Deocamdata, nu se poate spune daca acestia sint bolnavi noi sau daca persoanele respective stiau de afectiunile lor dinainte. (Cristinica PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.